Een puppy voor Valentijn

Puppy te koop, gevaccineerd, ontwormd en bijna zindelijk

Supermarktklant verliefd op de kassière, terwijl een moeder tobt met haar doodzieke zoon.

Valentijn heeft serieuze hartproblemen. Terwijl zijn toestand verslechtert gaat het ook bergafwaarts met het huwelijk van zijn ouders. Als zijn moeder Sandra vlucht in een onenightstand verbreekt zijn vader Remco de relatie. De verhouding tussen Sandra en Valentijn wordt, om het zachtjes te zeggen, er niet beter op.

Auke, een man van middelbare leeftijd, is verliefd, de aantrekkelijke kassadame in de supermarkt. Maar hij is ontzettend verlegen en durft haar niet aan te spreken. En dan biedt ze plotseling een puppy te koop aan.

Auteur

Simone Luijten (1989) is copywriter en communicatieadviseur. Ze heeft kennelijk iets met puppies want haar eerste gepubliceerde verhaal heet Een puppy voor kerst (2018) en ook een tweede kans voor Jazz (2019) is een puppyverhaal.

 

 

 

In het ziekenhuis, waar Valentijn een harttransplantatie heeft ondergaan, zorgt een onverwachte wending ervoor dat beide verhaallijnen bij elkaar komen. Een speelse puppy is daarbij de verbindende factor. Veel trieste toestanden, maar niet allemaal, lopen uiteindelijk goed af. Een slot met een lach, maar ook met een traan.

Een hartverwarmende, alleraardigste feelgood die niet alleen vanwege de titel als leuk presentje voor Valentijn kan dienen.

Simone Luijten – Een puppy voor Valentijn. ISBN 978-90-472-0506-7, 78 pagina’s, € 4,99. Amsterdam: Loft Publishing 2020.

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat ePubs aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good. Bookmark de permalink.