Basta!

De weg kwijt?

Familiegeschiedenis zet luxeleventje van jonge vrouw op z’n kop.

Een leuke baan bij een uitgeverij, een sexy man, een prachtig huis en twee stiefdochters. Lynn van Waasdorp heeft alles wat ze zich kan wensen. Tot een burn-out zich aandient en niets meer lijkt wat het is.

Ze is moe. En die Amber en Noa, de puberdochters van haar grote liefde Matthew, kan ze ook steeds vaker achter het behang plakken. Als de meiden tijdens een autoritje weer eens ruziën op de achterbank en Lynn een ongeluk veroorzaakt is voor Matthew de maat vol: Lynn is overspannen.

Het telefoontje van de eigenaar van het vakantiepark waar het chalet van haar vermiste tante nog steeds onbeheerd staat, komt als geroepen. Om tot rust te komen reist ze af naar Drenthe. Maar hoe meer ze zich verdiept in het leven van tante Bella, een bekende tv-kok die vier jaar geleden verdween, hoe hoger de spanningen oplopen.

Auteur

Hennie de Groot (1956) heeft haar werk als beeldend kunstenaar en bibliothecaresse opgegeven om zich onder haar pseudoniem Jet van Vuuren volledig te kunnen richten op het schrijven van vrouwenthrillers. In 2011 debuteerde zij met Zomerdruk; inmiddels heeft zij veertien spannende boeken op haar naam staan.

 

 

 

 

Lynn sluit vriendschap met Sjouk, de enige bewoonster van het park, die zegt Bella goed te hebben gekend. Maar deugt die ogenschijnlijk lieve, maar ietwat rare oud-rechercheur in ruste wel? Lynn geeft haar het voordeel van de twijfel, want Sjouk is haar enige aanknopingspunt met Bella.

Als haar moeder opeens spoorloos verdwijnt breekt bij Lynn de paniek uit. Ze is alleen in het chalet. En waar is Matthew toch, de man op wie zij altijd blind kon vertrouwen? Steeds vaker is de drukbezette zakenman onbereikbaar.

Iedereen heeft zijn geheimen in deze snelle thriller. De korte, vlot geschreven hoofdstukken maken het steeds spannender. Wie doet zich de hele tijd anders voor? De charmante Matthew, de liefdevolle moeder, de gedreven ex-politievrouw, de vakantieparkeigenaar, de aantrekkelijke tante Bella over wie haar nichtje steeds meer te weten is gekomen? Of is het Lynn zelf die echt de weg kwijt is?

Gewoon lekker doorlezen… Op de bank of voor het slapen gaan; heerlijk! Beklemmend tot op het einde. En nu maar hopen dat de auteur niet indut en volop werkt aan haar volgende thriller.

Jet van Vuuren – Basta! ISBN 978-90-452-1726-0, 333 pagina’s, € 17,99. Uithoorn: Karakter Uitgevers 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.