Mack Dime. Het verraad van Lady Charlamane

Carrousel van pief-paf-poef

Beveiliger schiet zich een weg door zijn leven.

Mack Dime is eigenaar van de beveiligingsfirma Dime Securities. Uiteraard heeft Mack een paar harde jongens in dienst om aanslaggevoelige personen te beveiligen. Meestal BN’ers, maar het kunnen ook high society toeristen zijn. Of high risk locaties. Zijn werkterrein is Amsterdam.

Op zekere dag wordt Mack gevraagd een geheimzinnig pakje op te halen. De opdrachtgeefster is een zekere Lady Charlamane. Jaren geleden was ze een protegé van Mack, maar hij had al heel lang niets meer van haar gehoord. Mack vermoedt dat ze voor een concurrerende firma werkt. Hij is nieuwsgierig, neemt de opdracht aan en rijdt met een paar andere zware jongens naar het havengebied om het pakje op te halen.

Het blijkt dat Mack in een hinderlaag terecht komt. Een regen van kogels wacht hem. Mack Dime en zijn mannen uit het juiste hout gesneden. Waar een normaal mens tussen de kruitdampen bagger zou schijten, daar lijken de jongens van Dime Securities zich in de handen te wrijven.

Terwijl er van alle kanten wordt geschoten, ontdekt Mack een aantrekkelijk meisje dat kennelijk gevangen wordt gehouden. Als een echte ridderlijke gentleman met een snelle stijve redt hij haar uit een benarde situatie.

Wanneer alle acht belagers de laatste adem hebben uitgeblazen is inmiddels ook de politie gearriveerd. Inspecteur Arthur Storm heeft de leiding van het onderzoek. Iemand als Dime laat hij echter direct gaan. Diens contacten met de hoogste regionen van Nederlandse beveiligingsfunctionarissen zijn van dien aard, dat hij nauwelijks rekenschap hoeft af te leggen voor zijn dodelijke daden.

Uiteraard kan Mack zich niet neerleggen bij het feit dat het er erg op lijkt dat zijn vroegere leerling Charly die zich tegenwoordig Lady Charlamane noemt, hem wilde omleggen. Hij gaat naar haar op jacht en valt daarmee van het ene vuurgevecht in het andere. Een badkuip met bloed lijkt in een oogwenk gevuld.

Auteur

Hans Breuker, ondernemer, kunstenaar en nu ook schrijver, wilde een boek schrijven als een actiefilm en dat is gelukt. Het zit werkelijk propvol acties. Het is een overkill aan overkill. In dit opzicht zal de lezer zich beslist niet te kort gedaan voelen. Maar dat is het dan ook. In deze thriller wordt de spanning uitsluitend gegenereerd door de actie. Dit boek moet het niet hebben van een intrigerende plot of een niet te ontwarren verrassend complot. Laat staan van diepgang.

Echter, de vaart zit er flink in en wie van knokken houdt, krijgt waar voor z’n geld. En, dat moet gezegd worden, het is af en toe ook nog grappig.

In z’n opzet geslaagd.

Hans BreukerMack Dime. Het verraad van Lady Charlamane. ISBN 978-90-829-8703-4, 360 pagina’s, € 18,90. Amstelveen: Eigen beheer 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Geweld. Bookmark de permalink.