Rot fruit

Spannende jacht op seriemoordenaar

Luk Borré heeft veel meegemaakt in zijn carrière. Maar als hij in een leegstaand winkelpand in Knokke op tientallen lichaamsresten stuit, wordt het zelfs de doorgewinterde inspecteur bijna te veel.

‘Welkom in de hel… Donker en zompig en stinkend als de onderwereld. Luk Borré hoorde gekreun, het duurde een tijdje eer hij besefte dat het steunend geluid van hemzelf afkomstig was.’

Geplaagd door een gordijn van vliegen vindt hij samen met zijn overste in kasten en laden een in stukken gehakt lichaam. Maar wie het is? De ervaren speurders en hun team hebben geen idee. Ieder spoor loopt dood, want zelfs de eigenaar van het winkelpand is niet te achterhalen.

Auteur

Jos Pierreux (1957) stopte zeven jaar geleden met zijn handel in bouwmaterialen om zich volledig toe te leggen op het schrijven van misdaadverhalen. Inmiddels heeft de Vlaming diverse romans geschreven en zestien thrillers op zijn naam staan met Luk Borré in de hoofdrol, zoals bijvoorbeeld De man die niet van vrouwen hield. Hij is drie keer genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. In 2018 won hij met Niets erger dan spijt deze felbegeerde prijs.

 

Omdat het onderzoek niet vordert, wordt Comité P ingezet, experts van buitenaf, die binnen no time een verdachte aanwijzen. Borré kan daar echter er met zijn pet niet bij.

Thuis komt hij nauwelijks tot ontspanning, omdat zijn relatie met Rena steeds meer onder druk komt te staan. De verbouwing van hun flat wil maar niet vlotten. Terwijl Rena op zoek gaat naar een aannemer, bijt Borré zich vast in de zaak. Hij komt in een wereld terecht die zijn weerga niet kent, vol seks en zieke geesten.

Scherpzinnige dialogen, cynisme en humor wisselen elkaar af in deze snelle thriller. Soms iets te hard, iets te ordinair en niet altijd even geloofwaardig, maar dat hoeft op weg naar de verrassende plot ook niet. Het boek is zeker de moeite waard, ook al vond ik de bekroonde titel eerlijk gezegd wel beter.

Jos Pierreux – Rot fruit. ISBN 978-94-6001-772-8, 311 pagina’s, € 22,50. Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.