Van Chanel naar flanel

Geluk als zoekplaatje

Pal voor het uitspreken van haar ja-woord ontvlucht de bruid de kerk en neemt de benen naar een obscure Canadese oom.

 Jenny heeft het wel voor haar kiezen gekregen. Vader liep weg met een jonge meid van haar leeftijd, moeder heeft de fles als beste vriend en haar zus Miranda loopt al rond met een strafblad.

Drie jaar geleden kwam Jenny hem tegen. Terrence, een adellijke, stinkend rijke jongeman die in een kast van een landhuis woonde. Het duurde niet lang of Jenny liet zich door de overdadige luxe helemaal inpalmen. Zelfs het contact met haar oude studiegenootjes en vriendinnen verbrak ze.

Jenny kon geen weerstand bieden aan de circle van familieleden en vrienden van Terrence Meyer van Vorstenbosch tot Gravesteen. Ze begon er werkelijk van te genieten dat ze deel uitmaakte van de jetset die op de mooiste plaatsen van Europa droomhuizen en jachten bezat.

Hoe heerlijk was het in dure steden met haar aanstaande schoonmoeder beroemde haute-couture paleizen te bezoeken. Bij aankoop van de mooiste jurken speelde geld geen enkele rol.

Jenny leeft in een echte droomwereld totdat het sprookje uit elkaar spat als haar verloofde betrapt met de broek op de enkels tijdens een spetterende vrijpartij met een vriendinnetje. Ze komt er al gauw achter dat het geen incidenteel slippertje is.

Toch kost het haar nog even tijd voor ze zich realiseert welk prijskaartje aan een huwelijk met Terrence hangt. Pas voor het altaar kiest ze eieren voor haar geld en neemt gehuld in een peperdure bruidsjapon letterlijk de benen.

Daar staat ze dan. Ze heeft alleen haar zus Miranda nog op wie ze kan terugvallen. Verder Jenny heeft niets meer. Geen vrienden, geen baan, geen geld. Ja, alleen de bruidsjapon aan haar lijf die een vermogen had gekost. Ze weet die te gelde te maken, maar dan?

Miranda moedigt haar zus aan voor de opbrengst van haar bruidsjurk een ticket te kopen naar Canada. Daar woont immers hun oom Charlie. Hun lievelingsoom die vroeger regelmatig overkwam naar Nederland en aan wie ze zulke goede herinneringen hebben. Die zou haar vast wel willen helpen. Al was het alleen maar haar tijdelijk onderdak te verlenen zodat ze van de verschrikkelijke mesalliance met de buiten de pot pissende Terrence wat kan bijkomen.

Jenny lijkt dit een puik idee. Ze zoekt het adres van oom Charlie en boekt een vliegtuigstoel naar het onbekende Canada. Op zoek naar het geluk.

Auteur

Marijke Vos (1985) heeft tien jaar in de hulpverlening gewerkt en leeft, zoals ze zegt, in een wereld vol verhalen. Dit is zo’n verhaal, een super feelgoodroman waarin we meeleven met de geplaagde Jenny die bij haar oom Charlie, aan wie ze zulke heerlijke jeugdherinneringen bewaart, hoopt bij te komen.

 

 

We begrijpen echter dat het geluk zich niet zo gemakkelijk bij de staart laat pakken. Wanneer Jenny aankomt in het kleine plaatsje waar haar oom woont, blijkt daar nogal wat loos. Voor ze het weet is Jenny bij van alles betrokken waar ze vooraf geen weet van had. Hoe dat moet aflopen?

Marijke VosVan Chanel naar Flanel. E-boek, ISBN 978-90-472-0469-5, 185 pagina’s, € 4,99. Amsterdam: Loft Publishing 2018.

 Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat epubs aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good. Bookmark de permalink.