Het billenboek

Ode aan de bil

Puur natuur of implantaten?

Een boek over billen. Wie doe je daar een plezier mee? Ongetwijfeld veel mannen. Bij de kapper was men het er unaniem over eens dat een billenboek een uitstekend idee was. Dat idee kon worden gerealiseerd met behulp van een aantal ‘bloedmooie’ dames met een ‘droomkont’ die daar openhartig over wilden vertellen. Onder hen actrices, fotomodellen, personal trainers, eigenaressen van een fashion label, een danseres, een ‘fitgirl’, een tv-persoonlijkheid en een danseres.

Samensteller

Carlos Lens in een personal trainer en well-being coach die veel bekende Nederlanders hielp bij het afvallen. In 2000 bracht hij de Amerikaanse fitness massage naar Nederland en hij was in verschillende televisieprogramma’s te zien. Jarenlang hielp hij met zijn aerobicsprogramma’s vrouwen aan de slanke lijn, maar zijn persoonlijke smaak was anders. Al sinds ik me kan herinneren hou ik van billen die massa hebben…Twintig jaar geleden vond het merendeel van de vrouwen haar booty te dik, tegenwoordig vinden de dames hun booty niet dik genoeg.

 

Voor dit boek sprak hij dames met de meest uiteenlopende culturele achtergronden. Hun billen zijn groot en klein, echt en nep, en hebben alle vormen en maten. Ik interviewde grote vrouwen, kleine en transgenders, Fitgirls, sporthaters en pro fitness athletes.

Ilse Ruijters schreef de tekst.

Een selectie uit het vele gebodene.

Isha

Fotomodel Isha prijst de billen van Doutzen Kroes, maar vindt die van Kim Kardashian absoluut niet mooi en legt uit waarom. Na twee jaar trainen en gezond eten wilde ze het resultaat graag met anderen delen en plaatste ze haar billenfoto’s op de social media. Eerst schrok haar omgeving, maar nu zijn ze er aan gewend en is men heel positief. Ze geeft overigens wel haar achterwerk, maar niet haar achternaam bloot…

Chayna

Covermodel Chayna Hegener is 50% Indisch, 25% Marokkaans en 25% Nederlands. Ze sport al haar hele leven en traint drie à vier keer per week. Ze geeft zich niet zo maar bloot: Juist omdat ik curves heb, draag ik altijd iets langs mijn billen als ik op straat loop. Anders gaan mensen kijken en daar voel ik me niet fijn bij. Ze is gestopt met super gezond eten, want ze ging naar ammoniak ruiken en haar billen verdwenen. Ik ging een paar keer super ongezond eten en merkte dat mijn billen daardoor terug kwamen… Eten maakt gelukkig en ik ben gek op mijn rondingen.

Loiza Lamers

Fotomodel Loizsa Lamers was de enige transgender die (in 2015) Holland’s Next Top Model won. Dat was nog nergens ter wereld gebeurd en daar is ze dan ook heel trots op. Ze werd op haar achttiende geopereerd. Ze moet hard trainen voor haar billen. Doordat ik vier keer per week in de sportschool ben, heb ik nu een stel bescheiden billen weten te creëren. Die zullen nooit mijn handelsmerk worden, want ik ben van nature niet zo rijkelijk bedeeld. Maar nu ik zo hard train, zien mijn vriendinnen wel dat mijn billen mooiere en ronder zijn geworden.

 

Dorien Rose

Actrice Dorien Rose is van Nederlandse, Duitse, Indonesische en Australische afkomst. Ze heeft zich rijkelijk laten tatoeëren, ook op de bil die we op de foto zien. Ze traint vier tot zes keer per week en vindt Ik ben best atletisch van mezelf. De tijden zijn veranderd: Vroeger op school was het belangrijk dat je lekkere tieten had. Niemand keek naar billen. Nu is dat omgedraaid en krijgen billen veel meer de aandacht. Ook de mijne. Diana Gabriels zegt elders in dit boek Met borsten haal je de man binnen, met billen houd je de man thuis. Deze mevrouw verzorgt bilvergrotingen met implantaten. Voor die nepbillen is tegenwoordig nog veel belangstelling ook. Merkwaardig.

Dit is slechts een kleine selectie uit de teksten en foto’s van de vele vrouwen die dit boek opsieren. Daarnaast lezen we ook de mening van personal trainer Brian Blijd, die de auteur coachte voor een naaktshoot van LINDA. Ook fysiotherapeut Paul Schuurman en dj Fernado Halman geven hun mening. DJ Naftaly Ramona werd ooit bij een vakantiebaantje overgeplaatst naar een ander gebouw omdat sommige heren blijkbaar zo afgeleid waren door mijn achterwerk.

Het boek eindigt met aandacht voor cellulite, training en voedsel.

Overdoseer het lezen van de teksten en het bekijken van de zwartwit en kleurenfoto’s niet. Overdaad schaadt en je ziet tussen de bomen het bos niet meer. Maar verder is het best een grappig boek en een must voor wie vindt dat zijn of haar achterkant voor verbetering vatbaar is, wat uw recensent betreft wel zonder implantaten.

Carlos LensHet billenboek. Let’s kick some ass. Tekst Ilse Ruijters. Fotografie Romy Jansen, Hans Petersen en anderen. ISBN 978-90-829652-0-9, 145 pagina’s, € 24,95. Bilthoven: GMG 2018.      

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Diversen. Bookmark de permalink.