De vrouw van de bankier

Dodelijke witwassers

Een bankier verongelukt met een privéjet. Zijn echtgenote begint aan een levensgevaarlijke speurtocht naar de ware toedracht.

Marina was van plan te stoppen met haar werk als journalist. Dat was ze min of meer verplicht aan haar verloofde Grant. Direct na haar huwelijk zou ze haar ontslag indienen. James Ellis, de vader van Grant, zou zich immers kandidaat stellen voor het presidentschap. Als schoondochter wilde Marina zich volledig wijden aan haar taak om haar toekomstige schoonvader bij zijn kandidatuur te steunen.

In haar hart speet het haar wel dat ze afscheid moest nemen van de journalistiek. Haar hoofdredacteur was bezig met een opzienbarend verhaal om witwaspraktijken aan de kaak te stellen en had haar aangeboden om het krantenartikel samen te gaan schrijven. Maar haar baas valt plotseling weg…

Matthew Werner was laat. Zijn vrouw Annabel zat op de veranda van hun luxe appartement in Genève op hem te wachten. Waarom had hij niet even gebeld? Dat was niets voor hem. Ze hadden immers een afspraak bij het echtpaar Klausers en daar kwam je nu eenmaal niet te laat. Klauser was de steenrijke directeur van de bank waar Matthew werkte. Aan hem hadden Matthew en Annabel alle luxe te danken waarmee hun leven omgeven was.

Daar klonk de bel. Er stonden twee mannen in de hal…Later zou ze zich nauwelijks herinneren wat er precies was gebeurd. Alleen dat ze was gaan gillen en zich op haar knieën op de grond had laten vallen. De rechercheurs Bloch en Vogel hadden de nieuwbakken weduwe zojuist meegedeeld dat haar man samen met een cliënt boven de Alpen was neergestort.

Wanneer Annabel later foto’s van het verongelukte vliegtuig onder ogen krijgt ontdekt ze iets vreemds dat haar buitengewoon argwanend maakt. Ze is er vanaf dat moment eigenlijk zeker van dat het toestel niet gewoon is verongelukt.

Ze gaat op onderzoek uit en zoekt contact met verschillende medewerkers van haar man. Tot haar verbijstering lijkt deze verwikkeld te zijn geweest in een gigantisch witwasschandaal. Het lijkt erop dat hij genadeloos uit de weg is geruimd.

Dan beginnen de levens van Marina en Annabel elkaar te kruisen en volgt een reeks van achtervolgingen, overvallen, berovingen en liquidaties.

Auteur

Cristina Alger (1980) was financieel analist en advocaat voordat ze zich wijdde aan het schrijven van thrillers. Het hoeft dus niet te verbazen dat in dit boek een ragfijn spel van financiële malversaties het decor is van hebzuchtige moord en doodslag.

 

 

 

De auteur weet de spanning er goed in te houden door de lezer lang in het ongewisse te laten welke personages zullen overleven en wie het slechter zal gaan treffen. Zeker is dat in deze roman geld de bron is van heel veel kwaad.

Een compacte thriller. Het verhaal is nogal ingewikkeld, maar gelukkig zet de auteur alles nog eens keurig op een rijtje in de epiloog.

Cristina AlgerDe vrouw van de bankier. Vertaald uit het Engels (The Banker’s Wife) door Gerda Baardman. ISBN 978-90-468-2438-2, 320 pagina’s, € 20,00, Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.