Kerstmis vier je thuis. Drie verhalen

Moderne verhalen in kerstsfeer

Speelse romantiek.

Wat verwacht je van een kerstverhaal? Vooral sfeer, met als het even kan een knapperig haardvuur, een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. En dat bij voorkeur in de familiesfeer. Uiteraard hoeven niet al deze elementen aanwezig te zijn, daar kan de auteur vrijelijk op preluderen. En dat gebeurt dan ook in deze drie korte kerstverhalen.

 

Auteur

Catrine Josine (Tineke) Beishuizen (1938) schrijft onder het pseudoniem Anne Wil sinds jaar en dag columns in het populaire vrouwentijdschrift Libelle, waarmee ze een grote schare fans heeft opgebouwd. Daarnaast heeft ze een aantal verhalenbundels en thrillers op haar naam staan. En wat u misschien niet weet, ze schreef songs voor een groot aantal artisen, waaronder Marco Bakker en Rob de Nijs.

 

 

In Kerstmis vier je thuis komen de kinderen en kleinkinderen van Magda kerstavond bij haar vieren. Zoon Alex heeft een nieuwe vlam, Moniek, die voor het eerst aan de familie wordt blootgesteld. Het huwelijk van de andere zoon Reinier met Anja vertoont duidelijk slijtage en Anja zit niet lekker in haar vel. En dochter Elsbeth komt alleen, want zij heeft een verhouding met een getrouwde man die de kerst met vrouw en kinderen doorbrengt.

De sfeer is tijdens het traditionele diner niet al te best, hoewel de garnalencocktail er bij de kinderen goed in gaat. En dan gebeurt er een ramp…

In O denneboom botst de weer vrijgezelle Lennie in een boekwinkel, geheel in de stijl van oude Hollywoodfilms, tegen een aantrekkelijk uitziende man. Deze smeedt het ijzer als het heet is en nodigt haar uit voor een drankje. In verband met een calamiteit kan Lennie die afspraak niet halen en dat vindt ze heel jammer, want ze weet verder niets van de man…

In Het kerstkind verdwalen Erik en de hoogzwangere Emma op kerstavond. Als hun auto vastloopt in de sneeuw moeten ze ergens de ANWB bellen. Ze komen terecht bij een ouder stel dat dit jaar samen de kerst doorbrengt omdat hun dochter op wintersport is gegaan.

Drie herkenbare situaties worden zonder opsmuk en valse romantiek met een vleugje humor weergegeven. Dat is de schrijfster wel toevertrouwd. Inderdaad een feelgood, maar wat is daar op tegen? Prima leesvoer in de kersttijd.

Tineke Beishuizen – Kerstmis vier je thuis. Drie verhalen. ISBN 978-90-472-0467-1, 58 pagina’s, € 4,99. Amsterdam: Loft Publishing 2018.   

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw ereader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat epubs aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good, Korte verhalen. Bookmark de permalink.