Gezien de feiten

Boekenweekgeschenk 2018

Hoofdpersoon is Olivia, een weduwe van 71 jaar. Het boek begint met de begrafenis van haar echtgenoot Ludo. Ze kijkt terug op een zeer onbevredigend huwelijk. Haar dochter Roos is volop in de rouw, terwijl Olivia zich bevrijd voelt, dat geeft de nodige spanningen. De spanning wordt nog groter als Olivia met een hulpverleningsorganisatie enkele maanden in een kamp gaat werken in Afrika. Ze geniet van haar werk als onderwijzeres en de nieuwe contacten. Ze ontmoet een zeer sympathieke Afrikaanse collega op wie ze verliefd wordt. Haar dochter is zeer argwanend. De schrijfster beschrijft op herkenbare wijze allerlei situaties uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld hoe mensen zich gedragen bij een begrafenis en hoe ze reageren als een weduwe een nieuw leven begint en een nieuwe liefde heeft.

Dit Boekenweekgeschenk heeft grote kwaliteiten. Het is een mooi afgerond verhaal met grote diepgang. Pijnlijk is de omgang van moeder en dochter en zeer ontroerend is de ontluikende liefde tussen Olivia en Daniël, misschien wel te mooi om waar te zijn.

Een mooi en menselijk verhaal.

Griet Op de Beeck – Gezien de feiten. ISBN 978-90-5965433-4, 94 pagina’s. Boekenweekgeschenk 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Diversen. Bookmark de permalink.