Rozenlaan 10

Pad van liefde gaat niet over rozen

Vraagtekens te over bij duistere relatie.

Als de 55-jarige Annemarie weduwe wordt blijkt haar dierbare echtgenoot geen financieel genie te zijn geweest. Als zij zijn schulden wil betalen zal zij haar fraaie villa aan de Rozenlaan moeten verkopen. Zoon Robin adviseert zijn moeder de villa op te delen in vier luxe appartementen. Als zij er drie verhuurt houdt zij zelf onderdak, is zij van de schulden af en heeft zij een riant inkomen. Een goed plan.

Vroedvrouw Roza huurt een appartement, boekhandelaar Abby het tweede en Berdine het derde. Het geluk keert helemaal terug voor Annemarie als zij een hartstochtelijke relatie krijgt met de 20 jaar jongere Ron. Maar eigenlijk is zij de enige die haar hart aan Ron verliest. Robin ontmoet de man en ontdekt al snel een akelige, onbetrouwbare profiteur in hem. Annemarie heeft altijd een vriendschappelijk contact met haar huursters onderhouden. Maar Roza en Abby worden al spoedig geconfronteerd met Rons opdringerige, soms ook handtastelijke gedrag en de verhouding tussen de vrouwen bekoelt omdat Annemarie, blind van liefde, ervan uitgaat dat de twee haar het nieuwe geluk niet gunnen.

Berdine vertrekt omdat ze gaat trouwen. In haar plaats zal Klaas de zolderetage betrekken. Maar ook met Klaas is iets vreemds aan de hand. Hij is als de dood dat iemand zijn spullen ziet. Het lijkt of hij iets te verbergen heeft.

Zo wordt de sfeer in de eens zo idyllische villa steeds minder aangenaam.

Auteur

Angelique van Dongen (1970) volgde naar haar middelbare school verschillende opleidingen in de gezondheidszorg. Ze werkt in de ambulante dienst op diverse fronten in de zorg. Schrijven is haar grote hobby. In 2015 is zij met het romantische boek Geraakt genomineerd voor de Valentijnprijs.

De vraagtekens rondom de al te rustige en overbescheiden Klaas, de allengs onsympathieker wordende Ron en de groeiende afkeer van de zeer foute playboy vormen het decor van een boek waarin, ondanks die perikelen, de liefde toch de hoofdrol speelt. De lezer ziet de apotheose van ver aankomen, maar op zich is dat geen minpunt. Want dit is een lekker relax-boek en dan hoef je niet per se op het puntje van de stoel te gaan zitten.

Een niemendalletje als een veldboeket: het gaat niet lang mee, maar het is wel fleurig.

Angelique van Dongen – Rozenlaan 10. ISBN 978-90-8660-348-0, 254 pagina’s, €18,95. Arnhem: Ellessy 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.