Moordhuis

Dodelijke spies als familiewapen

De moorddadige levenswandel van een familie wordt voortgezet met een reeks bloederige moorden.

Het gigantische landhuis 7 Ocean Drive in Bridgehampton aan de Atlantische Oceaan ziet er grillig en naargeestig uit. Het staat leeg, want de laatste telg van de familie is vermoord.

Hollywood-magnaat Zachary Stern en zijn vriendin Melanie Phillips bedreven de liefde in het verlaten huis. Onverwachts werden ze overvallen en op afschuwelijke wijze omgebracht. Ze waren vastgeketend in de master bedroom en wel zodanig dat ze konden zien hoe beiden langzaam met een spies werden doorboord en in traag tempo leegbloedden. Na de vondst van de lichamen was niet uit te maken in welke volgorde ze waren gestorven.

Noah Walker is klusjesman. Ook na de moorden zorgt hij nog steeds voor het onderhoud van 7 Ocean Drive. Noah heeft een affaire met Paige, de echtgenote van de invloedrijke miljonair John Sulzman. Ook zij bedrijven in het diepste geheim de liefde in het lege landhuis. Hun amoureuze spel wordt echter wreed verstoord wanneer plotseling de politie arriveert en Noah in de boeien slaat op verdenking van moord op Stern en Phillips. Het lijkt er op dat de bedrogen Sulzman wraak heeft genomen, want na een dubieus proces krijgt Walker levenslang.

Een paar jaar later zijn twee meiden van net twintig, Dede Paris en Annie Church, langs de kust aan het backpacken. Ze nemen clandestien intrek in het leegstaande landhuis. De twee studenten van Yale hebben alleen oog voor elkaar en verliezen zich in een hartstochtelijke lesbische liefde. Geen wonder dat ze niet zo gauw in de gaten hebben dat ze in dat grote, griezelig krakende huis op zekere nacht niet alleen zijn.

Auteur

James Patterson (1947) heeft wereldwijd bijna 300 miljoen boeken verkocht. Hij werkt voor vaak samen met een co-auteur, voor dit boek is dat de jurist David Ellis (1967), met wie hij al eerder samenwerkte. In deze roman confronteren zij ons met een seriemoordenaar die volgens een familietraditie op buitengewoon sadistische wijze mensen afslacht. Het grote, ongenaakbare huis is episch centrum, maar als het moet spietst de moordenaar ook in de omgeving zijn doelwit. Want spietsen doet hij het liefste.

Jenna Murphy wordt als rechercheur benoemd. Haar carrière bij de politie in New York is fout gelopen en ze hoopt op een nieuwe kans. Tot haar verbazing wordt ze bij het onderzoek naar de moorden rond het Victoriaanse huis aan de Ocean Drive fors gedwarsboomd door haar politiechef. Maar ook het onderzoek naar verschillende verdachten frustreert haar omdat het lijkt of alle betrokkenen met haar een spelletje spelen. Is iedereen wel degene voor wie hij of zij zich uitgeeft?

Zwartepieten

De auteur slaagt erin de lezer mee te voeren in een meeslepend potje zwartepieten. Wie is de dader? Daarbij is extra onderhoudend dat Jenna Murphy wisselende liefdes koestert voor de verschillende verdachte personages. Een heerlijk spel met vanzelfsprekend maar één echte seriemoordenaar.

Prima plot, fraaie thriller.

James Patterson & David EllisMoordhuis. Vertaald uit het Engels (The Murder House) door Waldemar Noë  ISBN 978-90-234-6356-6, 448 pagina’s, €19,99 Amsterdam: Uitgeverij Cargo 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.