En nu ik

Verscheurd gezinsleven

Wanneer een dubieuze yogaleraar een hondje cadeau doet begint voor de familie Verschuur de martelende weg van ieder voor zich en God voor ons allen.

Vader Johan, moeder Pien, dochter Lou en zoon Rick bewonen een fraaie villa in Aerdenhout. Hun levens lopen niet helemaal gladjes.

Johan handelt in ICT-innovatie, maar heeft te kort aan cash om zijn computeruitvindingen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Bij vorige transacties heeft hij door onkunde kapitalen verloren. Hij probeert links en rechts te lenen, maar het wil niet erg vlotten.

Moeder Pien geeft yogales. Ze heeft een nieuwe studio laten bouwen en Edmond, een aangewaaide ex-sportleraar van haar dochter, gaat voor haar yogalessen geven. Hij blijkt met zijn sportieve gestalte en filosofische uitspraken een echte trekpleister in de welgestelde buurt. Om het gezin aan hem te verplichten heeft hij hun bovendien een hond cadeau gedaan. Pien heeft dubbele gevoelens, want Edmond wil zich toeleggen op erotische massage. Maar wat dat nu met yoga te maken heeft…

Dochter Lou (Louise) heeft het zwaar. Ze studeert in Amsterdam, maar vereenzaamt daar omdat ze Chaja zo mist, haar hartsvriendin die een jaar eerder vlak voor hun eindexamen zelfmoord pleegde. Lou lijkt er meer van te weten, maar weet niet hoe ze daarover moet communiceren.

Zoon Rick is wegens dealen van het Kennemer Lyceum in Overveen getrapt en heeft een laatste kans gekregen op de HAVO-afdeling van de Schoter Scholengemeenschap in Haarlem Noord. Zijn ouders hebben eigenlijk geen greep op de jongen en omdat Rick chronisch in geldnood zit en hij niet elke week het geld van de werkster kan jatten begint hij weer met drugs te rommelen.

Auteurs

Annet Hock (1960) en Peter Römer (1952) hebben als echtpaar een pittige Nederlandse thriller geschreven. Peter is acteur en regisseur, van onder andere de legendarische tv-serie Baantjer die ook produceerde.  Annet is trainer/coach. Na de opvoeding van vier kinderen hebben ze kennelijk voldoende in huis om een verrassende vaderlandse thriller te produceren. Behalve een wendbare plot die in fases wordt ontrafeld is het ook goed gelukt om de verschillende personages in hun Aerdenhoutse habitat geloofwaardig neer te zetten. Dit is een compliment waard, want als moord, geweld, en seks hun tol gaan eisen moet de lezer zich dit alles wel in het kleinschalige Noord Holland kunnen voorstellen.

Een onderhoudende en verrassende thriller.

Peter Römer & Annet Hock – En nu ik. ISBN 978-94-005-0869-9, 312 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: A.W. Bruna 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.