Opgejaagd door een stalker

VertrouwniemandJayne Ann Krentz – Vertrouw niemand. Vertaald uit het Engels (Trust no one)  door Marcel Rouwé en Iris Bol. ISBN  978-90-225-7432-4, 334 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: Meulenhoff Boekerij  2017.

Een moord, een verduisterde miljoenenerfenis en de dreiging van een stalker drijven Grace en Julius in elkaars armen, maar wat hebben die twee bij elkaar te zoeken?

Grace Elland heeft nog steeds last van een traumatische ervaring. Als zestienjarige ontkwam ze ternauwernood aan moordenaarshanden. Nog steeds ondervind ze last van nachtmerries en dwangneuroses. Gelukkig heeft ze een succesvolle baan als assistent en ghostwriter  bij motivational speaker Sprague Witherspoon. Deze Amerikaanse Emile Ratelband doet goede zaken en het geld stroomt binnen.

Samen met haar directe collega’s Millicent en Kristy heeft ze het erg naar haar zin. Haar leven lijkt in rustig vaarwater te komen, totdat op zeker moment Witherspoon vermoord in zijn kantoor wordt aangetroffen en alles verandert.

Grace en haar collega’s dreigen hun lucratieve baan kwijt te raken en worden ook verdacht. Niet alleen van de moord, maar ook van verduistering van bedrijfskapitaal. Er is namelijk veel geld verdwenen. Met name de dochter van Witherspoon en haar verloofde voelen zich beroofd van een groot deel van de erfenis en beschuldigen vooral Grace van moord en oplichting.

Ondertussen krijgt Grace allerlei bedreigende e-mails van een stalker toegestuurd. In deze chaos ontmoet ze tijdens een blind date de succesvolle zakenman Julius Arkwright. De ontmoeting lijkt eerst op niets uit te lopen totdat Grace merkt dat ze van deze Julius best wat mannelijke steun kan gebruiken. Uit de nood geboren begint ze aan een relatie.

JayneAnneKrenzVan de schrijfster Jayne Ann Krentz (1948) zijn in de Verenigde Staten inmiddels 35 miljoen exemplaren van tientallen romans verkocht. Dit boek kreeg als titel de eerste regel waaraan Julius Arkwright zich houdt. Behalve niemand vertrouwen heeft de nieuwbakken partner van Grace nog een tweede stelregel en die is Iedereen heeft een bijbedoeling, een verborgen agenda. Gedurende de gebeurtenissen rond de moord op Witherspoon, zijn verdwenen fortuin en de stalkende e-mails merkt Grace dat Julius deze twee regels terecht in zijn vaandel heeft staan.

Het duurt niet lang of Grace ervaart dat ze van geluk mag spreken met haar nieuwe beschermer. Ze wordt op huiveringwekkende wijze bedreigd en beiden krijgen een gewelddadige aanslag te verduren. Daarbij blijven de aanstichters van alle ellende voorlopig uit beeld. Wie is de werkelijke moordenaar en is die er ook met het geld vandoor? En waarom wordt Grace gestalkt en bedreigd?

Voor liefhebbers van thrillers waarin verborgen agenda’s langzaam boven tafel komen en geheimen uiteindelijk prijs worden gegeven.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.