Gevaarlijke geile afspraakjes

BlinddateMarelle BoersmaBlind date. ISBN  978-94-610-9206-9, 300 pagina’s, € 12,50. Laren: De Crime Compagnie 2017.

Duizenden volgen een getraumatiseerde blogger die verslag doet van een aaneenschakeling van soms onheilspellende blind dates.

Moon is de hoofdpersoon in deze thriller. Ze onderhoudt heel intensief een blog waarin ze haar amoureuze avonturen beschrijft. Naast haar intensieve dating circuit werkt ze als persoonlijk assistent bij het bedrijf Tanja-Talents. Moon is een jaar geleden slachtoffer geweest van een gewelddadige verkrachting en heeft in die tijd bovendien haar vader verloren. Vriendin Amy is Moon dagelijks tot steun en met haar kan ze alles bespreken. Het werk bij Tanja en haar blog hebben Moons leven weer enigszins op de rails gezet.

Desondanks heeft ze last van paniekaanvallen en gebruikt hiervoor medicatie. Op haar werk heeft ze behalve met haar directrice Tanja veel te maken met systeembeheerder Kees. Op een zeker moment ontstaat er onrust. Vlakbij haar in de buurt is een verkrachter actief en Moon krijgt een psychische terugval te verwerken. Bovendien duikt plotseling een oude jeugdliefde op. Het is de één jaar oudere Nick op wie ze als zestienjarig meisje smoorverliefd was. Moon is nu 33 jaar en ze valt weer als een blok voor deze man. Ook Nick lijkt geïnteresseerd. Niet alleen in Moon, maar ook in haar activiteiten in het blind-date-circuit. Hij ziet mogelijkheden om er veel geld aan te verdienen.

Terzelfder tijd waagt de ongeveer even oude Tanja zich ook aan een blind date. Ze is getrouwd met Reinier en moet in het geniep te werk gaan. Ze is geïnteresseerd in cougar dating en doet zich dus voor als een veertigjarige die een veel jongere man zoekt. Dit mondt uit in heftige blind sex waarbij Tanja zich bovendien laat vastbinden aan bed. Het genot blijkt overrompelend en smaakt naar veel meer.

Nick wil de liefhebberij van Moon professionaliseren via het bedrijf waar ze werkt en komt zodoende in contact met directeur Tanja die op dat moment begrijpelijkerwijs wel interesse heeft in een blog met blind dates.

MarelleBoersmaOndertussen komt Nick ook in contact met Moons vriendin Amy. Moon slaat dit met jaloerse blikken gade. Ook systeembeheerder Kees wordt betrokken bij het professionaliseren van de blog van Moon. Omdat bij hem alle e-mails van het bedrijf langskomen kent hij van iedereen alle geheimen. En Kees niet alleen, want ook de man die als aanrander en verkrachter in de buurt actief is, blijkt van veel geheimen op de hoogte. Wie is hij? De spanning loopt flink op.

Marelle Boersma (1957) kreeg eerder prijzen voor haar thrillers Vals Alarm, Moederziel en Nobody. Dit is haar nieuwste Boek. Hierin wordt de lezer meegenomen in een roller coaster van zowel prozaïsche als geile afspraakjes waarbij steeds duidelijker wordt dat niet iedereen daar zonder kleerscheuren uit wegkomt. Er staan domweg teveel persoonlijke belangen op het spel.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.