Onderweg

FWaarikookheengaioly Bocca – Waar ik ook heen ga. Vertaald uit het Italiaans (L’emozione in ogni passo). ISBN 978-94-0160-609-5, 232 pagina’s, € 7,99. Amsterdam: Xander 2016.

Op bedevaart naar Santiago de Compostella.

Alma, een boekhandelaar uit Bologna, ontmoet tijdens haar pelgrimstocht de psychiater Frida. Beide vrouwen hebben recent de liefde van hun leven verloren en vinden dat een goede reden om de Camino naar Santiago te gaan lopen.

Ze besluiten samen verder te gaan. Ze weten niet dat ze achtervolgd worden door Bruno, de ex van Alma, die er spijt van heeft dat hij met haar heeft gebroken. Onderweg komen ze veel ‘mooie mensen’ tegen.

FiolyBoccaFioly Bocca studeerde letterkunde en was redacteur bij een uitgever. Dit boek is haar debuut.

Tijdens flashbacks, afgewisseld door stukken over de ‘harde’ wandeltocht leren we beide vrouwen, Bruno en Manuel, de omgekomen echtgenoot van Frida, steeds beter kennen. Hoewel er in hun levens heftige dingen zijn gebeurd weet de auteur ze te benoemen zonder sentimenteel te worden. Alles wordt vrij sober beschreven. Wie een happy end bij het grote wierookvat verwacht, wordt teleurgesteld, het wierookvat komt in het hele boek niet voor.

Het echte einde is trouwens mooi bedacht en niet ongeloofwaardig.

Eén van de betere feelgood romans.

Dit boek is op 5 april 2017 tevens besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand is hieronder aan te klikken.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie. Bookmark de permalink.