Doe meer met uw iPhone / iPad

OntdekiOS10Henny Temmink – Ontdek iOS 10. ISBN 978-90-5940-900-2, 260 pagina’s, € 22,95. Culemborg: Van Duuren Informatica 2016.

Het meest recente besturingssysteem voor iPhones en iPads aan de gebruikers uitgelegd.

Veel eigenaren van een iPhone en/of iPad halen lang niet alles uit deze kleine computers, want dat zijn ze zonder meer. En bijzonder krachtig zijn ze ook. Langzaam maar zeker kunt u er net zo veel mee doen als met een desktop computer en vaak nog veel meer, mede dankzij de vele apps, waarvan er een aantal zijn meegeleverd, heel veel gratis te verkrijgen en andere via een zacht prijsje aan te schaffen. U kunt ermee naar muziek luisteren, video opnames en zelfs complete speelfilms bekijken, e-books lezen en natuurlijk het internet af struinen.

Met elke nieuwe versie van de iPhone en iPad (inmiddels de versies 7 en de 12,9-inch iPad Pro) neemt het aantal mogelijkheden van de apparaten toe. Om dit mogelijk te maken ontwikkelt Apple regelmatig een nieuwe versie van het besturingssysteem met meer potentie. Gelukkig vaak niet alleen voor de nieuwste, maar ook voor vorige versies van iPhone en iPad. De beste manier om Apple ‘bij te blijven’ en het meeste uit uw ‘kleine computertjes’ te halen is met een boek van Henny Temmink, die zich langzamerhand met de eretitel iOS-goeroe mag tooien, en terecht.

HennyTemminkHenny Temmink is een ervaren auteur op computergebied. Ze schreef onder meer voor de bladen PC-Active, CompuKids en WPlus… Verder verzorgt ze sinds jaar en dag voor de serie Ontdek boeken over de verschillend iOSsen, de iPAd, de iPhone en natuurlijk ook iCloud en iTunes. Ze heeft een plezierige schrijfstijl, niet van humor gespeend, waardoor ze haar kennis prima over weet te brengen. En, heel belangrijk, ze test alles uit waardoor ze weet waarover ze het heeft. Het boek staat vol met nuttige tips en interessante wetenswaardigheden.

Zoals in de voorgangers van dit boek begint de schrijfster met de nieuwe mogelijkheden van iOS 10. Als deze niet op een vorige versie van uw apparaat werken dan vertelt ze dat er bij. Als zo’n leuke functie bij mij niet werkt word ik hebberig. Dus toch binnenkort maar een nieuwe iPhone / iPad aanschaffen?

Het widgetscherm is gewijzigd, Siri, de digitale assistent die inmiddels Nederlands verstaat, is weer slimmer geworden, de app foto’s werkt nu met gezichtsherkenning, de app Kaarten kent nieuwe functies en huisautomatisering (domotica) zit in de app Woning. Zo maar een greep uit de vele nieuwe functies.

Na een uitgebreid kennismakingshoofdstuk komen accounts en iCloud aan de orde, gevolgd door de hoofdstukken Delen, Contacten, Communicatie, Mail en Agenda, Camera en co, Muziek en Video’s, Safari en de stores en kaarten.

Ik heb er de tijd voor genomen dit boek ‘van kaft tot kaft’ hands-on door te nemen. 1OS 10, ik ben er weer klaar voor, dankzij dit fijne boekje.

Aan dit boek is op woensdag 8 maart 2017 eveneens aandacht besteed in het radioprogramma Puur Cultuur van MeerRadio.  

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Computers, Internet. Bookmark de permalink.