Compassie

HebuwvijandenliefRosita SteenbeekHeb uw vijanden lief. ISBN 978-90-5965-413-6, 64 pagina’s, € 3,50. Uitgebracht ter gelegenheid van De Maand van de Spiritualiteit 2017. Amsterdam: CPNB in samenwerking met AMBO | Anthos 2017.

Rondom een reis naar Lampedusa.

De in Rome wonende Nederlandse auteur Rosita Steenbeek (1957) raakte onder de indruk van de documentaire Vuur op Zee waarin de arts Pietro Bartolo bewogen spreekt over de levende en dode vluchtelingen die hij bij zijn geboorte-eiland Lampedusa, het zuidelijkste stukje Europa, al vijfentwintig jaar uit zee haalt.

RositaSteenbeekIn dit boekje, met als thema compassie, schrijft Steenbeek niet alleen over hoe ze Bartolo achterhaalt en naar Lampedusa reist om hem te ontmoeten, maar ook over de vluchtelingen die ze aantreft op dit eilandje zo groot als Schiermonnikoog en degenen die hem helpen. Daarnaast geeft ze een inkijkje in de crises uit haar persoonlijke leven.

Steenbeek concludeert in dit fascinerend geschreven verhaal dat het niet moeilijk is compassie te hebben met je dierbaren, maar met mensen die tegenover je staan, mensen die je voor vijand houdt, dan komt het erop aan.

Een juweeltje dat tot diep nadenken aanzet.

Aan dit boek is op 8 februari 2017 tevens aandacht besteed in het programma Puur Cultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Diversen, Europa. Bookmark de permalink.