Liefdesgeest dicteert verhaal

eenliefdeinromeMark Lamprell – Een liefde in Rome. Vertaald uit het Engels (The Lovers’ Guide to Rome) door Saskia Peterzon-Kotte. ISBN 978-94-005-0761-6, 262 pagina’s, €17,50. Amsterdam: Bruna 2016.

Wereldstad decor voor liefde en geluk.

Sinds het bestaan van Rome woont daar de Liefdesgeest. Zij heeft de eeuwen meegemaakt, zij is zozeer met de stad vervlochten dat zij zich beschouwt als de genius loci, de beschermende geest van dit gebied. Zij beschouwt het als haar taak de liefde te doen bloeien en vertelt drie verhalen. Allereerst het verhaal van Alice, een jonge kunstenares die nog eenmaal alleen op vakantie gaat voor zij zich zal verloven met een redelijk saaie advocaat. Zal zij ooit nog meemaken wat de term ‘liefde op het eerste gezicht’ inhoudt? Reken maar van wel. Ze is niet voor niets in Rome.

Ook Meg en Alec bezoeken de stad. Hun liefde lijkt uitgebloeid. Maar gelukkig komt de liefdesgodin ook voor hen in actie en zij zorgt ervoor dat het stel in een stortvloed van avonturen belandt.

Tenslotte zijn er Constance en Lizzie, de weduwe en zus van Henri. Zij zijn in Rome om er de as uit te strooien van man en broer. Hij heeft dat voor zijn dood zelf bepaald en dat is niet voor niets… Eens werden de twee daar verliefd, maar daar kwam nog meer bij kijken.

De zes mensen ontmoeten merkwaardige lieden. De een wordt belaagd om zijn geld, de ander om haar schoonheid en één van de oude dames blijkt niet alleen Henri’s as maar ook een geheim met zich mee te dragen. Moet ze dat nu wel of niet aan Lizzie opbiechten? En hoe zal die daarop reageren?

Alice wordt hoteldebotel verliefd en dat is wederzijds, Meg en Alec ontdekken dat ze elkaar eigenlijk ook niet willen missen en ook de twee senioren worden aangeraakt door de toverstaf van de Romeinse Liefdesgeest.

marklamprellMark Lamprell werkt in de film- en televisiewereld. Een liefde in Rome is zijn eerste roman die in Nederland uitkomt. Het boek verschijnt in meer dan tien landen.

Dit is een lekker lichtvoetig boek. Met vlotte pen geschreven, aanstekelijk vrolijk. De lezer krijgt meteen zin in een vakantie in Rome, want de stad speelt zo’n opgewekte rol in het boek dat je de neiging krijgt uit te proberen of het leven voor iedere bezoeker van de stad zo’n heerlijke wending in petto heeft.

Een feelgoodboek vol zon en plezier.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Romantiek. Bookmark de permalink.