Mooi geschenk

BroerEsther Gerritsen – Broer. ISBN 978-90-5965-360-3, 94 pagina’s. Boekenweekgeschenk 2016, was gratis bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek 2016. Amsterdam: CPNB 2016.

Broer-zus verhouding met dubbele bodem.

Olivia heeft het goed voor elkaar. Een mooie baan, getrouwd met een tandarts en twee puberzoons. Maar dan wordt ze op haar werk gebeld door haar broer Marcus, die haar huilend vertelt dat hij een beenamputatie moet ondergaan. Marcus, met wie ze nauwelijks contact meer heeft.

Esther GerritsenNa enige aarzeling bezoekt ze Marcus in het ziekenhuis en besluit ze hem mee naar huis te nemen om daar te kunnen revalideren. Dat zet haar ogenschijnlijk rustige gezinnetje op zijn kop. Maar vrij snel blijkt Marcus het beter te kunnen vinden met Olivia’s man en zoons dan met haarzelf. En ook haar eigen verhouding met die drie blijkt problematisch. Ze is een workaholic die beter buitenshuis functioneert dan binnen haar gezin.

Heeft Marcus eigenlijk zijn sterke zus nog wel nodig of worden de verhoudingen nu juist omgekeerd?

Goed opgebouwd dramatisch verhaal van de zeer succesrijke schrijfster Esther Gerritsen (1972).

Het geschenk is tevens op woensdag 16 maart 2015 kort besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand wordt staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Diversen, Fictie. Bookmark de permalink.