Haal meer uit iOS 9

OntdekiOS9Henny Temmink – Ontdek iOS 9 voor iPhone & iPad. ISBN 978-90-5940-860-9, 228 pagina’s, € 22,50. Culemborg: Van Duuren Informatica 2015.

Gedetailleerd gebruikersboek

Wie met een niet te oude iPad en/of iPhone van Apple werkt weet dat hij of zij elk jaar kan updaten naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, waarmee weer een aantal nieuwe functies aan het apparaat en aan bestaande apps worden toegevoegd. Om daarvan te kunnen profiteren moet je alles weten te achterhalen en daarbij kan de zeer ervaren boeken- en tijdschriftauteur Henny Temmink een belangrijke rol spelen. Met elke nieuwe iOS-versie herziet Henny haar boek grondig, zodat het weer helemaal up-to-date is. Ze schrijft goed leesbare teksten en weet waarover ze schrijft.

De auteur valt in het eerste hoofdstuk direct met de deur in huis. Ze begint met een uitgebreid overzicht van wat er nieuw is in iOS 8 en dat is nogal wat.

HennyTemminkDe nieuwe indeling van Berichten, de extra mogelijkheden van Spotlight en de Appkiezer, de mogelijkheden van de proactieve assistent, de uitgebreide app Notities, de app iCloud drive, waarmee u uw bestanden nu ook op de iPad en iPhone kunt beheren, twee apps op het scherm (bij de iPad), intelligenter WiFi-beheer, het verbeterde toetsenbord, zoeken binnen de instellingen, de functie Terug naar en het gemakkelijker toevoegen van bijlagen in uw mail. Temmink soms ze niet alleen op, maar legt de ook nog uit. En er zijn nog hoofdstukken toegevoegd over Accounts en iCloud en Delen met onder andere synchroniseren met de computer en thuisdelen.

Het boek is overzichtelijk opgemaakt en bevat talrijke schermafbeeldingen waardoor de lezer het behandelde snel herkent en desgewenst kan ‘naspelen’. De tekst is doorspekt met nuttige opmerkingen en tips, die u niet alleen herkent aan de pictogrammen van een pen of gloeilamp, maar ook aan de roodachtig kleur van de tekst. De index is behoorlijk uitgebreid. Er staat een tip bij hoe u de elektronische versie van het boek kosteloos kunt doorzoeken, wat nooit weg is.

Met dit boek haalt u veel meer uit uw iPad, iPhone en zelfs iPod Touch.

Dit boek is tevens op donderdag 10 december 2015 besproken in het programma MeerInformatief van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Computers, Internet. Bookmark de permalink.