Wijn waar je je niet arm aan drinkt

DeKleineHamersmaHarold Hamersma – De Kleine Hamersma 2016. De lekkerste wijnen onder € 7,50. ISBN 978-90-468-2016-2, 797 pagina’s, 24,99. Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2015.

Wijngids voor mensen met een wat smallere beurs.

Sinds jaar en dag proeft Harold Hamersma een enorm aantal wijnen en publiceert daarover in de jaarlijkse editie van De Grote Hamersma. Wijnen in alle prijsklassen. De duurdere daarvan zullen niet zo gauw door Jan Modaal worden aangeschaft. Bovendien beschouwt een groot deel van de Nederlandse bevolking, meer dan bijvoorbeeld de Belgen en zeker de Fransen, Italianen en Spanjaarden, wijn als een luxe. Wijn moge lekker zijn bij de maaltijd of bij een blokje kaas, het mag niet te veel kosten. Om deze groep niet uit te leveren aan het drinken van bocht schreef Hamersma dit boekje met 650 van de lekkerste wijnen tot € 7,50 die te koop zijn in supermarkten, slijterijen en de grote wijnspeciaalzaken, alfabetisch geordend, onderverdeeld in rood, rosé en wit en alfabetisch op land. Net als in de grote broer wordt het cijfer 7 (zeven) als ondergrens gehanteerd. Het hoogste cijfer is 9 (negen), zij het dat dit cijfer niet vaak wordt gegeven, het is tenslotte alles waar naar zijn geld. De teksten bij de wijnen zijn, begrijpelijk, identiek aan die in De Grote Hamersma.

Voorafgaand aan de 650 wijnen treft u nog een aantal Top-10’s, namelijk van #ditgaatnietnaardeburen, Online, Biologisch, Feestwijnen en Bewaarwijnen. Het boekje wordt afgesloten met registers op prijs en kleur en de adressen van winkels en importeurs.

De doelgroep wordt uitgebreid en smakelijk bediend.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.