En zij leefden nog lang en gelukkig

FayeenSeanMarina Folkers – Faye en Sean. A love story. ISBN 978-90-8660-298-8, 422 pagina’s, € 21,95. Arnhem: Ellessy 2015.

Relaxen met romantiek.

Als Faye op 10-jarige leeftijd in het water valt wordt zij gered door de 17-jarige Sean.    Vanaf dat moment is hij haar persoonlijke held en Faye bezoekt hem zo veel mogelijk als hij met zijn vrienden in een nabije schuur oefent met zijn bandje. Sean heeft het moeilijk thuis. Sinds zijn vader met de noorderzon vertrok is zijn moeder aan de drank verslaafd. Hij raakt gesteld op de jonge Faye die hem in haar vrolijke onbevangenheid bij haar kinderleven betrekt.

Faye en Sean worden ouder. De hechte vriendschap blijft bestaan, ook als Sean de wereld in trekt om muzikant te worden en Faye na school gaat studeren. Als een van beiden iets overkomt, als een van beiden iets hoog zit, grijpen ze naar hun telefoon en bereiken elkaar met de sneltoets: de een staat voor de ander klaar, wáár hij of zij zich ook bevindt.

Ondanks het feit dat beiden wat zijwegen op het relatiepad inslaan, kan dat uiteindelijk  maar op één ding uitdraaien: op een huwelijksaanzoek, een ‘van emotie trillende stem’ die  ‘Moet je dat nog vragen?’ zegt en een zij leefden nog lang en gelukkig.

MarinaFolkersMarina Folkers (1971) debuteert met dit boek. Ze schreef onder meer voor En Route, een blad voor francofielen en ze beheert een Facebookpagina over Londen, de stad van haar dromen.

Ook dit boek speelt in Londen. De auteur heeft zich uitgebreid laten informeren over het onderwijssysteem daar en ondervroeg de incrowd van de muziekwereld over het wel en wee van artiesten, zodat ook Sean geloofwaardig getekend kon worden.

De uitgever heeft dit boek ondergebracht in de reeks Relax-romans. Daarin vindt men ontspannende romans voor ‘een breed vrouwelijk lezerspubliek’. Dat brede zou ik met dit boek toch iets willen inperken. Want Faye en Sean is meer een boek voor young (female) adults, voorheen ook wel ‘meisjesboek’ genoemd. Een boek vol schoolidylles, gebroken en gelijmde harten en tot slot het happy end  dat al in de titel wordt aangekondigd met de naam van de twee gelieven.

Wie even behoefte heeft aan een vaardig geschreven niemendalletje kan haar hart ophalen aan dit boek.

Lekker wegzwijmelen (als je tot de doelgroep hoort)

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Romantiek, Young adults. Bookmark de permalink.