Snoecks blijft uniek

snoecks 2016snoecks 2016 exclGeert Stadeus (redactie) – Snoecks 2016. ISBN 978-90-7788-535-2, 560 pagina’s, € 19,90. Schiedam: Scriptum 2015.

Al weer de 92ste jaargang van het bekendste kijk- en leesboek voor de fotoliefhebber.

Als de dagen korter worden en de zomertijd op zijn einde loopt is het weer tijd voor een nieuwe Snoecks, een favoriet cadeau voor de feestdagen. Velen hebben elk jaar ‘de nieuwe Snoecks’ op hun verlanglijst.

Laurent Cheherememymom SnoecksOok dit jaar is Snoecks weer verkrijgbaar met twee verschillende covers. U kunt kiezen uit het vrolijke model met waterpistool van modefotograaf Tony Kelly (links) of uit de speciale editie met een vliegend huis van Laurent Chehere (rechts). Beiden zijn onderdeel van één van de ruim 20 fotoreportages over uiteenlopende onderwerpen als levende en opgezette dieren, moeder en dochter, blinde mensen, ‘eenlingen’ in de bossen van Rusland en Oekraïne, de oorlog in Oekraïne, humor, Hong Kong, het circus.

Adriana Lestido SnoecksAndreas Franke SnoecksSpeciale reportages zijn gewijd aan vliegtuigcrashes die goed aflopen, slachtoffers van zuuraanvallen, de punkers van de Berlijnse Alexanderplatz en oudere artiestes.

Ook het experiment wordt niet geschuwd, bijvoorbeeld door de Britse fotograaf Darren Almond, met dag en nacht. Het bloot, waarmee velen Snoecks associëren, ontbreekt natuurlijk niet, en is dit keer niet alleen vrouwelijk.

Christian Tagliavini SnoecksFabioBorquez SnoecksDankzij de welwillende en door ons zeer gewaardeerde medewerking van de uitgever mochten wij enkele foto’s in deze recensie publiceren, waardoor u alvast een uniek voorproefje krijgt van de inhoud.

Eén verhaal deze keer: De mooie, aan elkaar gegroeide kinderen, over een Siamese tweeling. Intrigerend.

IslBG

IslBG

En natuurlijk de vaste rubrieken Architectuur, Beeldende kunst, Natuur, de beste 100 boeken (met veel op LeesKost gerecenseerde boeken) en Dode letter met de korte biografieën van recent overleden auteurs.

Ook dit jaar weer het ideale geschenk.

De overige afgebeelde foto’s zijn (van links naar rechts en van boven naar beneden) van Laurent Chehere, memymom, Adriana Lestido, Andreas Francke, Christian Tagliavini, Fabio Borquez en Dan Burn-Forti.

Dit boek is op woensdag 7 oktober 2015 besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fotografie. Bookmark de permalink.