Windows 10 kort en krachtig

LeerjezelfsnelWindows10Bob van DuurenLeer jezelf snel Windows 10. ISBN 978-90-5940-825-8, 227 pagina’s, € 17,95. Culemborg: Van Duuren Media 2015.

Dit boekje doet wat de titel aangeeft.

Windows 10 werd eind juli door Microsoft gelanceerd. Het is een gecombineerde, verbeterde editie van de versies 7 en 8. Omdat het upgraden vanaf versie 7 een jaar gratis is ziet het ernaar uit dat velen ernaar zullen overstappen.

Wie niet zo ervaren met Windows is kan na de overstap veel aan dit boekje hebben. En ervaren ook ervaren Windows-gebruikers zullen, vooral bij nieuwe functies zichzelf de vraag ‘Hoe zit dat’ stellen en worden met dit boekje weer snel verder geholpen.

BobvanDuurenBob van Duuren (1962) heeft een groot aantal computerboeken op zijn naam staan. Hij schrijft prettig en weet snel tot de kern van de zaken door te dringen. Hij gaat uit van de pc, maar bespreekt waar nodig op de tabletmodus.

In het eerste hoofdstuk lezen we Windows 10 is, voor computers en voor tablets. Het bureaublad, de systeemeisen, verbeteringen en de helpfunctie komen kort aan bod.

Het tweede hoofdstuk bespreekt het bureaublad, het menu Start, het werken met vensters en apps en handige sneltoetsen.

Hoofdstuk drie gaat over apps en programma’s, hoofdstuk 4 over bestanden, mappen en bibliotheken, en hoofdstuk 5 over bureauaccessoires (zoals de rekenmachine, Paint en WordPad), gegevens uitwisselen en sommige apps, waaronder kaarten.

In hoofdstuk 6 leren we het uiterlijk van Windows aanpassen en in hoofdstuk 7 de computer delen met andere gebruikers. Hoofdstuk 8 bespreekt de Internet apps Edge, het aloude Internet Explorer (versie 11), Email, Personen en Edge. Hoofdstuk 9 gaat over beveiliging en updates.

Tenslotte worden Windows Media Player en de Multimedia apps besproken.

Een handig en nuttig boekje.

Dit boek is tevens besproken op donderdag 6 augustus in het programma MeerInformatief van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Computers, Internet. Bookmark de permalink.