Topless- en bikiniboek

VivelaFranceLinda van RijnVive la France. ISBN 978-94-6068-235-3, 244 pagina’s, € 15,00. Baarn: Marmer 2015.

Luchtige detective over een gezin op zomervakantie.

Esther, Rob en hun dochter Isa gaan op kampeervakantie naar Frankrijk. Voor hun vertrek was de sfeer tussen Esther en Rob tot een nulpunt gedaald. Rob wóónde bijna in zijn telefoon en had, tot grote ergernis van Esther, weinig aandacht voor zijn gezin. Esther hoopt dat de vakantie hun band zal verstevigen.

De eerste dagen gaat het goed. Maar daarna begint Rob vreemd gedrag te vertonen. Hij wil van camping veranderen, belt en mailt continu en gedraagt zich alsof hij achtervolgd wordt. Hij wijt zijn gedrag aan stress, aan problemen op zijn werk, maar Esther verdenkt haar man van een verhouding. Als zij op een dag thuiskomt van een dag shoppen met Isa, is Rob verdwenen. Hij neemt ook zijn telefoon niet op.

Als Esther de tent binnengaat, wacht haar een afschuwelijk drama.

LindavanRijnLinda van Rijn (1974) ging na haar studie Literatuurwetenschapen in de reisbranche werken. Ze schreef als hobby. Toen ze kennis maakte met de ‘reisthrillers’ van Suzanne Vermeer, besloot ze in haar voetsporen te treden. Dit is inmiddels haar elfde vakantie-thriller.

Esther, Rob en Isa vormen tot het moment van het drama in alle opzichten een doorsneegezin. Huis, middeninkomen, occasion-auto, vaste baan, kampeervakantie, boodschappen doen bij Dirk van den Broek. Herkenbaar voor heel veel lezers, zoals ook de manier waarop Esther en Rob met elkaar omgaan: nooit iets uitpraten, onmin dooft vanzelf.

Die herkenbaarheid kan vertrouwen scheppen, maar ook saai worden. Wil een lezer wel over zulke ‘bekende‘ mensen lezen?

Mensen? Nee, slechts de helft daarvan: vrouwen. Want deze thriller is echt een vrouwenboek. Dat betekent zeker niet dat het een slecht boek is. Het is een doodgewone, pretentieloze, luchtige thriller. Voor op het strand, als je topless, in bikini of badpak ligt te sudderen, als je af en toe kunt stoppen met lezen om een tukje te doen. Het grijpt je niet bij de strot, maar het leest lekker weg en heeft een prima plot.

‘Lekkere’ vrouwenthriller, fijne ontspanningslectuur.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.