Fenna ‘los’ van de tv

imageLex Passchier – Moordvrouw. Witte leugens. ISBN 978-90-218-0956-4, 256 pagina’s, € 14,95. Amsterdam: Luitingh-Sijthoff 2014.

Nieuw verhaal met de karakters uit de tv-serie Moordvrouw.
De tv-serie Moordvrouw, met in de hoofdrol Wendy van Dijk als rechercheur Fenna Kramer, is inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig. Scenarioschrijver en eindredacteur Lex Passchier schreef los van de serie deze thriller, waarin het bekende team geconfronteerd wordt met de moord op een student. Als blijkt dat deze in contact stond met een min of meer tegelijkertijd vermoorde jonge vrouw in Stockholm reist Fenna af naar Zweden waar ze (meer dan?) prettig samenwerkt met haar plaatselijke collega Tobias Richter.

imageVoordat Fenna tijd heeft om haar persoonlijke gevoelens op een rijtje te zetten voert het onderzoek haar naar Hamburg, waar Evert zich bij haar voegt. Fenna weet niet of ze hier blij mee moet zijn, want onlangs hadden ze samen nog een enorme aanvaring. Beide blijken ze echter professioneel genoeg om zich hier overheen te zetten.

Na een spannende achtervolging wordt in Hamburg enig resultaat geboekt en rijden Evert en Fenna samen terug. Daarna gaan de ontwikkelingen snel, mede dankzij de inzet van het hele team. Plotseling duikt ook Tobias op. Waarvoor eigenlijk?

De ontknoping is, en zo hoort het eigenlijk, toch nog verrassend.

Een spannende recht op en neer thriller, niets meer maar ook niets minder. De vele fans van Moordvrouw zullen dit boek achter elkaar uit willen lezen.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.