Vrijer via Marktplaats?

imageCarlijn VisHet marktplaatsmeisje. ISBN 978-90-254-4417-4, 223 pagina’s,18,99. Amsterdam: Atlas Contact 2014.

Roman over een gestructureerde jonge vrouw, die via Marktplaats in aanraking komt met een totaal andere realiteit,

Anna werkt al acht jaar voor dezelfde baas. Ze kwam er als stagiair en hij wilde haar niet meer kwijt. In die acht jaar groeide het bedrijf en namen de verantwoordelijkheden van Anna als Office Manager toe. Anna brengt structuur in het bedrijf en wordt gevraagd de verhuizing naar een nieuwe locatie te regelen.

Als ze probeert op Marktplaats het overtollige kantoormeubilair te verkopen komt zij plotseling in aanraking met een veel minder gestructureerde wereld, die haar zowel aantrekt als afstoot. Plotseling ziet Anna in Marktplaats een middel om een geschikte man voor zichzelf te selecteren, maar dat blijkt niet geheel zonder risico.

imageOp haar werk moet Anna met lede ogen aanzien dat nieuwkomer Heleen zich tussen haar en de baas weet te manoeuvreren en vervolgens al Anna’s zorgvuldig opgebouwde structuren ontmantelt.

Hoe is Anna eigenlijk zo geworden? Daar komt de lezer achter door flashbacks over haar moeilijke jeugd. En uiteindelijk neemt de auteur Anna en de lezer mee naar een onverwacht, maar wel degelijk logisch slot.

Carlin Vis (1985) is schrijver en journalist. Dit is haar tweede roman.

Vlot geschreven, qua plot en inhoud verrassende roman.

Dit boek is tevens op woensdag 4 februari 2015 besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Geen categorie. Bookmark de permalink.