Liefde…

WatikvanliefdeweetRozeman, Ton – Wat ik van de liefde weet. ISBN 978-90-468-1119-1, 105 pagina’s, € 12,95. Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2013.

Veertien korte liefdesverhalen.

Liefde is het thema dat alle verhalen uit deze bundel verbindt en dat de auteur steeds weer anders weet neer te zetten. De plots zijn totaal verschillend, maar steeds weer weet Rozeman de sfeer tussen twee personen, die met elkaar door de liefde verbonden zijn of waren, op een treffende, manier neer te zetten en hij brengt de lezer daarmee vaak in een melancholische bui. Rozeman schrijft helder en niet zwaarwichtig en ook humor ontbreekt niet.

Er zitten juweeltjes bij, zoals het verhaal van de vrouw die haar vage relatie door de wekker laat regeren, ze heeft nooit meer dan een half uurtje tijd voor hem, zelfs als hij begraven wordt. Het verhaal over het meisje met de paardenkop en het super melancholische, maar ook humoristische Geknakte bloem. Het titelverhaal Wat ik van liefde weet beschrijft de trieste onmacht van een ouderpaar van een criminele, blowende zoon.

Een goed en liefdevol geschreven bundel. Klasse.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Korte verhalen. Bookmark de permalink.