Opzet of ongeluk?

de ridder_04•met rug.inddBram Dehouck – De Ridder. Een wankel evenwicht. eISBN 978-94-014-1300-8, 256 pagina’s, € 15,99. Tielt: Lannoo 2013.

Apart avontuur van tv-aanklager Helena de Ridder

Op dit moment vertoont de Vlaamse televisiezender Eén de boeiende serie De Ridder over de aantrekkelijke roodharige openbare aanklager Helena de Ridder (‘een vurig jong ding’ volgens het Vlaamse Nieuwsblad) van het parket in Gent. Op verzoek van de uitgever schreef de bekende misdaadauteur Bram Dehouck (zie ook http://bit.ly/1e7udqL) een ‘los’ eboek, daarbij gebruik makend van de belangrijkste personages in de serie.

DeHouck heeft zich routineus, maar bekwaam van zijn opdracht gekweten. Het boek ademt inderdaad dezelfde sfeer als de serie en gaat over gewone burgers, die plotseling in aanraking komen met Justitie. Tijdens een stakingspiket komt het tot een heftige woordenwisseling tussen enkele vakbondsmilitanten en een werkwillige. De laatste valt plotseling op een brandende pallet en wordt met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Was het een ongeluk of werd hij geduwd? Het is aan hoofdinspecteur Zohra El Zarkaoui en Helena om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Ze vorderen eerst langzaam, maar uiteindelijk komen ze er toch achter.

Dit boek is zeker goed te lezen voor wie de televisieserie niet kent. Wie het waardeert zal vast nieuwsgierig worden naar de serie. Wie van de serie geniet zal het boek vast met plezier lezen. Maar alle lezers blijven ongetwijfeld nieuwsgierig naar het verdere verloop van de liefdesaffaire van Helena’s zusje Cleo (officieel Cleopatra) met de ‘foute man’ Didier Denys. Iets voor een vervolgboek?

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.