‘Dubbel spannend’

VerleidingIsa Maron, Marella Boersma, Linda Jansma en anderen – Verleiding. ISBN 978-94-6109-093-5, 256 pagina’s, € 4,99. Laren: De Crime Campagnie 2013.

Dertien ‘lekkere vrouwenthrillers’.

In navolging van Vijftig tinten grijs (zie http://bit.ly/1dJlnvk) schreef de redactie van www.VrouwenThrillers.nl een wedstrijd uit voor ‘dubbel spannende’ verhalen, thrillers met een vleugje erotiek. Uit de tientallen inzendingen verhalen koos de jury er dertien uit voor deze bundel, waaronder uiteraard de drie winnende verhalen. De uitgever spreekt op het cover van ‘vrouwenthrillers met een vleugje erotiek’.

Dat brengt me op de vraag wat zijn eigenlijk vrouwenthrillers? Zijn dat door vrouwen geschreven thrillers? Inderdaad zijn Elf van de dertien verhalen door vrouwen geschreven en twee door een vrouw samen met een man. Of zijn het uitsluitend vóór vrouwen bedoelde thrillers? Dan had ik ze niet mogen lezen, maar dat heb ik toch gedaan. Sterker nog: ik heb dit boek met bijzonder veel genoegen gelezen. Of gaan vrouwenthrillers voornamelijk over (nogal eens ontspoorde) menselijke relaties?

Alle mogelijke onderwerpen komen aan de orde: ‘foute mannen’, overspel, wraak en inderdaad nogal eens een aanzienlijke dosis soms zinderende seks. De meeste auteurs zijn overig ‘brave’ werkende vrouwen en huismoeders. Hun erotische fantasie en/of ervaring delen zij echter zonder schroom met hun lezeressen en lezers. Nog belangrijker is dat het echte spannende, soms zelfs bloedstollende, verhalen zijn. En omdat het korte verhalen zijn weet je gelukkig snel hoe het afloopt. Doe mij elk jaar zo’n wedstrijd en zo’n boek voor een schijntje. Een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Genieten voor de ‘liefhebbers’.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Erotiek, Fictie. Bookmark de permalink.