Alles over de iPad

Giesbert Damaschke – Ontdek de iPad. Vertaald uit het Duits door Hennie Temmink. ISBN 978-90-5940-486-1, 198 pagina’s, € 19,90. Culemburg: Van Duuren Informatica 2010.

Met dit boek kun je echt alles uit je iPad halen wat Apple erin heeft gestopt en het staat vol nuttige tips en trucs. Het is oorspronkelijk in het Duits geschreven en inderdaad een grondig werk, toch is het dankzij de vertaalster prettig leesbaar.

Het wordt nu tijd om eens uitgebreid met iTunes aan de slag te gaan, want zonder iTunes kun je geen muziek, video’s, films, audioboeken en eboeken op je iPad zetten en beheren. In het buitenland kon ik daar weinig mee, want ik had mijn notebook nodig met iTunes daarop om een en ander te downloaden en dan door middel van synchronisatie op de iPad te zetten. Inderdaad behoorlijk omslachtig, maar zo wil Apple het. iTunes geeft toegang tot de iTunes store waar u bovengenoemde zaken bij Apple kunt aanschaffen en dat betekent natuurlijk kassa. Films en tv series zijn in Nederland vooralsnog niet bij de iTunes store verkrijgbaar. Om überhaupt met de iPad aan de slag te kunnen moet u eerst iTunes op uw pc of Mac te hebben gedownload, waarna een eerste synchronisatie plaatsvindt. U wordt in de gelegenheid gesteld een Apple account in te stellen, liefst met uw creditcardnummer. U leest in het boek van Damaschke hoe u dat kunt omzeilen. Als dit proces is afgerond kunt u met de iPad aan het werk.

Bovenstaande recensie werd als aflevering van ‘Kosterlijk’ op dinsdag 26 oktober 2010 uitgesproken in het programma MeerInformatief van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Computers. Bookmark de permalink.