Voetbalontdekkingsreis

Abdelkader Benali – De weg naar Kaapstad. Afrika en het WK voetbal 2010. ISBN 978-90-295-7210-1, 130 pagina’s, € 12,50. Amsterdam: Arbeiderspers 2010.

Abdelkader Benali, toch niet de eerste de beste, maakte een aantal tv-programma’s over voetbal op het fascinerende Afrikaanse continent. Zijn reis, samen met televisiecommentator Martin de Haan, begon in Abidjan, Ivoorkust, waar hij de ouders van de bekende stervoetballer Didier Drogba bezocht, en eindigde op het fameuze Robbeneiland in Zuid-Afrika, waar ooit Nelson Mandela gevangen zat en destijds een voetbalcompetitie voor de gevangenen werd georganiseerd. Verder bezocht Benali nog Mali, waar een agressieve regenbui met donder en bliksem ervoor zorgt dat een voetbalwedstrijd ontijdig beëindigd wordt; Marokko, waar hij spreekt met de voormalige wondervoetballer Aziz Bouderbala en Ghana, waar hij langs gaat bij de Feyenoord voetbalschool.

Dit boekje verdient het gelezen te worden, ook als het WK al lang voorbij is.

Dit boekje is op 30 juni 2010 eveneens uitgebreid besproken in het programma PuurCultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Sport. Bookmark de permalink.