Klassiek fotoboek

Geert Stadeus (redactie) – Snoecks 2010. ISBN 978-90-7788-515-4, 958 pagina’s, € 14,90. Schiedam: Scriptum publishers 2009.

De nieuwe Snoecks. Wie kent hem niet?

 Snoecks 2009 is meer dan een klassiek fotoboek. Het biedt korte recensies van de door de redactie geselecteerde ‘beste 100 boeken’, necrologieën van onlangs overleden schrijvers, waaronder Martin Bril, Ankie Peypers, Harold Pinter en John Updike en een drietal verhalen. Ook leert u het nodige over architectuur en over de Vlaamse striptekenaar Jan Bosschaert. Maar het gaat natuurlijk om de reportages van topfotografen over onder meer religieuze minderheden in Iran, de troosteloosheid van Congo, de mooie kanten van Ethiopië en heel veel mensen, vooral vrouwen, gekleed en ongekleed. De rapportage over gangs in San Salvador is de laatste van de in datzelfde land vermoorde fotograaf Christian Poveda. De Russische kunstschilder Max Sauco kreeg olieverfallergie. Hij zat echter niet bij de pakken neer en ging fotograferen. De in dit boek gepubliceerde foto’s laten het verbluffende resultaat zien.  

Volgens het voorwoord van hoofdredacteur en uitgever bent u met Snoecks 2010 vast een tijdje zoet. Inderdaad! 

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek Puur Cultuur op MeerRadio, woensdag 4 november 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Fotografie. Bookmark de permalink.