Dodelijk saai

Heleen van Royen – De mannentester. ISBN 978-90-499-5117-7, 303 pagina’s, € 19,95. Amsterdam: FMB uitgevers 2009.

Heleen van Royens nieuwste chicklit? Het lijkt een niemandalletje, maar zelfs dat is te veel eer. Thema: Een 27-jarige mannenverslindster die zich laat inhuren door vrouwen om de trouw van hun geliefdes op de proef te stellen. Ze doet dat zonder enige scrupule. Het gegeven is aardig, maar de uitwerking is bedroevend. Een onwaarschijnlijk en dodelijk saai plot, slechte persiflages op het ijsbeertje Knut en Bokito en een saai en ongeloffwaardig robotverhaal. Een en ander is doorspekt met passages die kennelijk moeten choqueren omdat dames normaliter niet spreken over ‘jetsers’en ‘hem erin hangen’. Eén ding weet ik inmiddels zeker: Heleen van Royen is geen dame. Ik heb me door dit boek heen moeten worstelen. Zonde van mijn tijd.

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek Puur Cultuur op MeerRadio, woensdag 11 november 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie. Bookmark de permalink.