Flikken over en uit

Ianka Fleerackers – Flikken anders bekeken. ISBN 978-90-209-7882, 190 pagina’s, € 19,95. Tielt / Arnhem: Lannoo 2008.

Bijna tien seizoenen lang genoot ik op zondagavond in mijn luie stoel van de Vlaamse spannende en humoristische politieserie Flikken en van de mooie stad Gent, waar het verhaal zich afspeelt en waar ik zo gaarne op een terrasje achter een pint mag zitten. Over enkele weken valt definitief het doek. Ianka Fleerackers (Roodkopje), die fraai vormgeeft aan de rol van de vurige inspecteur Emma Boon, heeft een leuk boek geschreven over wat zich achter de schermen van de serie heeft afgespeeld. U leest er alles over de hoofdpersonen en de bijbehorende acteurs. Zo komt u te weten waarom en hoe een personage uit de serie verdween. Wegens zwangerschap van de actrice of was er iets anders aan de hand? Het geheel is fantastisch geïllustreerd met actiefoto’s en mooie plaatjes van het fotogenieke Gent. Een ‘must’ voor alle Flikkenfans. 

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 17 juni 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Media. Bookmark de permalink.