Mijn waarheid

Triootje

Een bruid, een bruidegom en de fotograaf staan boven op een berg om unieke huwelijksfoto’s te maken. Het gaat onbeschrijfelijk mis.

Ik lig op het hoogste punt van The Blue Mountain Park aan de Amerikaanse oostkust, boven op de centrale berg Blue Mountain. Diep onder me hoor ik het lawaai van de Atlantische Oceaan. De afgrond is nauwelijks enkele meters van me verwijderd. Bengelend over de rand hangt een eenzame hooggehakte, witte schoen.

Het is half vijf in de middag. Zojuist is de bruid, Natalie Morris, in de diepte gestort. De bruidegom, mijn neef Elias, heeft haar een duw gegeven. Ik probeerde Natalie nog vast te grijpen, maar kwam slechts ongelukkig ten val. Wat bezielde mijn neef Elias om zijn beeldschone bruid een paar uur nadat zij in de echt waren verbonden, de dood in te jagen?

Ik kniel om mijn veters te strikken. Als ik me weer opricht zie ik hoe Natalie’s lichaam van de grond loskomt. Ze maakt een achterwaartse beweging, wordt meteen opgepikt door een brute stormvlaag. Een witgelakte schoen glijdt van haar voet. Ze strekt haar armen voor zich uit en dan is ze weg.

Ik sta aan de grond genageld. Mijn neef Nathan brult haar naam en stevent op haar af, maar hij struikelt en blijft roerloos liggen. Het had ook geen zin meer, ze was allang weg. Ik sta verbijsterd stil, machteloos. Natalie is zomaar voorgoed weg.

Wanneer Nathan bijkomt is hij ervan overtuigd dat Elias zijn bruid in de diepte heeft geduwd. Elias is verbijsterd, het was de wind die Natalie uit haar evenwicht bracht. Wie spreekt hier de waarheid?

Elias en Nathan zijn neven van twee tweelingmoeders. Ze groeien op als broers. Eenmaal volwassen gaan ze hun eigen weg. Elias blijkt een succesvol jurist en vindt een baan in Amerika. Nathan volgt een kunstzinnige opleiding wordt in Brussel een veelbelovende fotograaf.

Elias wordt door één van zijn cliënten, de machtige en steenrijke André Morris benaderd of hij misschien bereid is met zijn dochter te trouwen. Natalie heeft een traumatische relatie met een zekere Dave achter de rug en lijkt voor het leven beschadigd. André ziet in Elias voor zijn dochter de ideale partner. André wil een verstandshuwelijk met allerlei mitsen en vooral financiële maren. Elias gaat in op het voorstel en wordt zelfs verliefd op Natalie. Uiteraard komt neef Nathan over om ook met Natalie kennis te maken. Dat blijkt niet héél gemakkelijk te verlopen.

Auteur

Sandra J. Paul, alter ego van Joanne Carlton (1972) schrijft psychologische thrillers. Zo verschenen eerder Azerty, Moordspel en Kwijt. Haar thriller Mijn waarheid is beslist bijzonder omdat het boek bestaat uit twee tegenover elkaar gestelde verhalen. De versie van Elias en die van Nathan. Beiden beschrijven los van elkaar het drama bij het nemen van de huwelijksfoto’s en wat daar aan vooraf ging. Hoe en waarom kreeg de noodlottige val van Natalie zijn beslag?

 

Wat was daarbij de rol van vader André met zijn huwelijkse voorwaarden en wat is de rol van Dave met wie Natalie eerder zo’n verwoestende verhouding had?

De opzet van deze dubbelroman is op zijn minst prikkelend. De lezer wordt uitgenodigd zelf te kiezen of men eerst het verhaal van Elias leest of voorrang geeft aan het verhaal van Nathan.

Welke volgorde ook wordt gekozen, uiteindelijk komt men altijd uit op de onthulling van het mysterie rond de dood van de nieuwbakken bruid op die winderige top van de Blue Mountain.

Een aanrader voor wie eens heel wat anders wil.

Sandra J. Paul – Mijn waarheid. ISBN 978-94-639-6738-9, 486 pagina’s, € 20,99. Sint Amands (België) : Uitgeverij Hamley Books 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.