Verzwegen trauma

Rolstoelthriller

De politie staat voor een raadsel wanneer een slachtoffer van beide onderbenen wordt beroofd.

De rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met de moord op een stewardess. Het is een huiveringwekkend tafereel. Sannes adem stokt wanneer ze de keuken van het huis betreedt. Overal waar ze kijkt ligt bloed. In plassen rondom het lichaam op de grond, maar ook uitwaaierende patronen op de keukenkastjes en op de muren. Het slachtoffer ligt op haar buik. ‘Messteken?’, vraagt ze aan de Patholoog-anatoom die geknield bezig is het stoffelijk overschot te onderwerpen. ‘Ik tel er zestien’, antwoordt hij.

Zo’n afgrijselijke moord maakt altijd indruk, maar de zaak van de geamputeerde onderbenen is minstens zo huiveringwekkend. Nog niet lang geleden was de man de gelukkige eigenaar geweest van twee flinke, gezonde benen. Dat zou niet lang meer duren. Terwijl hij onder zeil was werd de amputatie uitgevoerd. Niet zo precies als in een operatiekamer waar zo gezaagd werd dat er een fatsoenlijk stomp overbleef. Zo eentje die geschikt is om een prothese onder te zetten. Dat leek hier onbelangrijk, hoe minder kans dat het slachtoffer nog een stap zou kunnen zetten hoe beter.

Voordat de ongelukkige gillend van de pijn uit zijn verdoving zou ontwaken en een nachtmerrie werkelijkheid zou blijken werden de beide onderbenen keurig naast elkaar in het zicht tegen de muur gezet.

Philips en Borra staan voor een raadsel. Zeker als blijkt dat aan de echtgenote dreigbrieven blijken te zijn verstuurd, gaat men op zoek naar iemand die wellicht wraakgevoelens koestert.

Het duurt niet lang of het blijkt dat deze amputatie niet het enige geval is. Er zijn er meer die op dezelfde wijze hun onderbenen kwijtraakten. Vooralsnog is echter tussen de mannelijke slachtoffers geen enkele relatie te vinden.

Sanne Philips heeft een relatie met paragnost Will de Jager. Zijn vrouw Elize overleed vele jaren geleden. Zelfmoord was de diagnose, maar Will is ervan overtuigd dat Elize werd vermoord. De zaak sleept in zijn herinnering nog steeds voort. Sanne is begaan met Will en besluit het overlijden van Elize nog eens te onderzoeken. Onbedoeld stuit zij op een heftig verleden dat zich uitstrekt naar het heden.

Auteur

Melissa Skaye (1972) is scenarioschrijfster en auteur van thrillers. Enkele titels: In onschuld en Verminkte toekomst. Dit boek is het zesde deel met in de hoofdrol de rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra.

 

De thriller, die probleemloos los te lezen is, wordt gedragen door verschillende verhaallijnen. Uiteraard is er de kwestie van de geamputeerde onderbenen. Daarnaast vormt de geschiedenis van Will de Jager onderdeel van de vertelling. Langzaam maar dreigend gaan beide zaken steeds meer samenlopen tot uiteindelijk de plot op verrassende wijze wordt onthuld en de geheimen worden ontrafeld.

Een pakkende thriller waarvan de lezer mag hopen er geen fantoompijn aan over te houden.

Melissa SkayeVerzwegen trauma. ISBN 978-94-918-7589-2, 300 pagina’s, € 18,00. Leidschendam: Uitgeverij Letterrijn 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.