Zinderende liefde

Sprookjes voor grote mensen

Alles uit behalve het licht.

Sprookjes, we zijn er allemaal mee opgegroeid. Zelf kan ik genieten van de Duitse sprookjesfilms, die steevast bij onze oosterburen met de feestdagen op televisie worden vertoond. Die sprookjes eindigen continu met ‘ze leefden lang en gelukkig’. Wat dat nu precies betekent voor het gelukkig paar krijgen we niet te zien. De kleren blijven aan.

Ooit was er een liedje Kleertjes uit en pyjamaatjes aan. Hoogste tijd om naar bed te gaan. In dit boek gaan niet alleen de kleertjes uit, maar van pyjamaatjes is er geen sprake. Er blijkt nog zat te doen voor een bloot en verliefd stel. Verkerk beschrijft in speelse stijl een goot aantal varianten van het ouderwetse van bil gaan en het daarvoor benodigde instrumentarium zonder onnodig plat of grof te worden. Integendeel: je krijgt er zin an. Veel meer dan van bijvoorbeeld de vijftig tinten boeken.

De auteur

Anita Verkerk studeerde Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Via het onderwijs en meidenbladen als Tina begon ze met het schrijven van romantische verhalen en chicklits over vrouwen en de liefde, die niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten worden verkocht. Sommige van haar boeken, de Hot Romance serie, hebben een expliciet erotisch karakter.

Het boek bestaat uit drie verhalen. In Eeuwige liefde krijgt een jonge Amerikaanse vrouw een mysterieuze ontmoeting op het Utrechtse Centraal Station. Gerard verschaft haar een ongekend genot. Bij hem wil ze altijd blijven, maar leeft hij eigenlijk wel in het hier en nu?

In Het betoverde kasteel maken we met kennis met Samantha, die zich verwaarloosd voelt door haar man Michael die volledig op gaat in zijn werk. Samantha wil vrijen, maar er zit helaas weinig leven in Michaels jongeheer. Tijdens een verblijf in het ‘liefdeskasteel’ wordt echter alles anders.

In Magische Passie moet de Amerikaanse journaliste Bonnie een Franse professor, Thomas Merlijn, interviewen over hekserij. Verbeeldt ze het zich of ziet ze die professor open en bloot de liefde bedrijven met haar dubbelgangster? In ieder geval wordt ze er zelf heel wellustig van. Bonnie en de professor blijken hun liefde voor katten te delen. En net zoals in andere sprookjes kunnen mensen in dieren veranderen en andersom. En voordat Bonnie het weet speelt ze met de professor het zinnelijke Poesje en Katerspel. En daar blijft het natuurlijk niet bij.

Een boek om van te genieten.

Anita VerkerkZinderende liefde. ISBN 978-94-62-04197-4, 285 pagina’s, € 12,99. Soest: Uitgeverij Cupido 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit, Deel van een reeks, Erotiek. Bookmark de permalink.