Een nieuw begin

Psychopaat martelt en moordt

Na een seksueel jeugdtrauma neemt een seriemoordenaar wraak op zijn moeder door vrouwen aan de enkels op te hangen, hun vingers te breken en ze daarna te vermoorden.

Jennifer Brugman groeide op in Rotterdam. Na de plotselinge dood van beide ouders bij een verkeersongeluk vertrekt ze met de noorderzon om na een opleiding in Drachten uiteindelijk in Groningen rechercheur bij de afdeling moordzaken te worden. Daar ontsnapt ze te nauwer nood aan de dood wanneer een gemaskerde man probeert haar te verkrachten. De dader wordt niet gepakt en loopt nog steeds vrij rond.

Om zich van haar angsten te bevrijden gaat Jennifer niet alleen in therapie, maar verhuist ze terug naar haar geboortestad Rotterdam. Daar kan ze als rechercheur beginnen ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat.

Ondanks het feit dat Jennifer een nieuw begin met haar leven wil maken heeft ze in Rotterdam toch het gevoel dat de Groningse belager haar is nagereisd en op een gelegenheid zint zijn moordwerk af te maken. Daarbij vat bij haar steeds sterker de mening post dat de verkrachter iemand is die ze in Rotterdam heeft leren kennen. Is het haar buurman, de vriend van haar zus of misschien zelfs iemand uit het politieteam? Of iemand anders uit haar verleden?

Ondertussen jaagt de Rotterdamse moordbrigade op een gestoorde seriemoordenaar. Zijn werkwijze is steeds dezelfde. Vrouwen met lang bruin haar en groene ogen worden dagen lang met het hoofd naar beneden vastgebonden, hun vingers worden gebroken en tenslotte blijken ze vergiftigd met strychnine. Het lijkt erop alsof de psychopaat zich oefent voor een meesterproef. Jennifer heeft namelijk lang bruin haar en groene ogen. Ze bereidt zich voor op het ergste.

Auteur

Angelique Haak (1978), geboren te Rotterdam, won in 2013 een schrijfwedstrijd voor de week van het spannende boek. Dit is haar thrillerdebuut.

Naarmate de gebeurtenissen elkaar opvolgen krijgt Jennifer steeds meer last van paniekaanvallen waarvan ze door de therapie dacht genezen te zijn. Vooral als de moordenaar als extra vingeroefening haar geliefde rode kater omlegt en ze in haar auto een oorbel van één van de vermoorde vrouwen vindt komt het gevaar wel heel dichtbij.

De mogelijke verdachten worden enigszins sjabloonmatig geëxposeerd. Gelukkig wordt de lezer in het verloop van het verhaal verrast met een intrige die aan het slot een aardige plot oplevert. Daarmee kan de tweede helft van het boek beter gekwalificeerd worden dan het eerste gedeelte.

In elk geval een thriller met een prettige nasmaak.

Angelique Haak – Een nieuw begin ISBN 978-94-610-9288-5 350 pagina’s € 13,00. Laren: Uitgeverij De Crime Compagnie 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.