Tirtha

Meisjes ontvoerd

De toch al overbelaste politie tast volkomen in het duister bij de ontvoeringen van een aantal pubermeisjes.

In Mechelen zijn een aantal meisjes ontvoerd. Eén ervan is Romy, het zusje van hoofdinspecteur Rani Diaz, dat samen met een ouder vriendinnetje voor het laatst werd gezien bij de manege. Diaz mag zich van haar baas niet met deze zaak bemoeien, wat ze overigens toch geregeld doet. De leiding van het onderzoek wordt in handen gegeven van een onsympathieke collega die ze luiheid verwijt en met wie ze regelmatig aanvaringen heeft.

Diaz moet zich bezighouden met de van huis weggelopen Paulien. Wat is er daar thuis gebeurd en wat is de rol van de nieuwe vriend van haar moeder, nota bene een kinderpsychloog. En dan wordt er ook nog ingebroken bij de beroemde strafpleiter Hellings en vindt men het lijk van een dure prostituee. Rani lijkt geen centimeter op te schieten, wat haar slechte humeur vanwege de angst om Romy alleen maar erger maakt. Haar collega’s, en soms ook de baas, krijgen regelmatig de volle laag.

Auteur

Sterre Carron (1957, pseudoniem) werkte jarenlang voor Artsen zonder Grenzen in Afrika. Inmiddels is een populaire Belgische schrijfster van politieromans met hoofdinspecteur Rani Diaz als hoofdfiguur, waarvan er tot nu toe acht verschenen. De is een heruitgave van het tweede deel. Dat ik slechts één ander deel van de Rani Diaz-serie heb gelezen hinderde niet, het maakte mij wel nieuwsgierig.

Diaz is eigenlijk heel gevoelig, maar laat dat aan niemand merken. Ze vlucht in nurks gedrag. Het is niet gemakkelijk om met haar te werken, maar desondanks steunen haar collega’s (met uitzondering van haar plaatsvervanger) haar door dik en dun. De ontvoerder heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en maakt geen fouten. En Rani hoopt juist dat hij wel een fout maakt, om zodoende een spoor, in Vlaanderen noemt men dat een piste, te kunnen volgen dat hopelijk naar de dader leidt.

Uiteindelijk komen ze er achter dat de middelbare schooljeugd een geheime plaats heeft om te blowen en seksueel te experimenteren. En wat betekent de term Tirtha  nu precies?

Rechercheren en nog eens rechercheren lijkt saai werkt, maar het levert tenslotte wel een doorbraak op. En dan dendert dit knap geschreven boek als een rollercoaster naar een verrassend, maar niet onlogisch einde.

Rani smaakt naar meer.

Sterre Carron – Tirtha. ISBN 974-94-9201-181-7, 340 pagina’s, € 18,85. Tielt (B): Witsand, heruitgave 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.