Is er nog leven na vreemdgaande vriend?

ExitUSASuzanne PetersExit USA. ISBN 978-90-8660-294-0, 180 pagina’s, €16,95. Arnhem: Ellessy 2015.

Vakantiereis als afscheid.

Als Lana ziek wordt tijdens haar avonddienst en door haar collega’s naar huis wordt gestuurd, vindt ze in de woonkamer een roze string. Als ze naar boven  sluipt betrapt ze haar vriend Pascal met een vreemde vrouw in bed. Ze zet ze allebei de deur uit. Als Pascal pogingen doet het goed te maken wil ze daar niets van weten. Hun relatie die drie jaar duurde is over en uit.

Haar ouders dringen erop aan Pascal een tweede kans te geven, maar dat weigert ze. En aangezien het huis van Pascal is zal Lana moeten verhuizen. Ze gaat logeren bij haar beste vriendin Floor. Op aandringen van haar vrienden boekt zij een drieweekse vakantie: een rondreis door Amerika voor singles. Tijdens die reis kan zij tot rust komen en voor zichzelf bepalen hoe ze haar toekomst verder ziet. Maar op het vliegveld wacht haar een onaangename verrassing: Pascal heeft ook op de reis ingeschreven want hij wil alles doen om Lana terug te krijgen. Van de voorgenomen rust komt weinig terecht. Want reisgenoot Rowan steunt Lana weliswaar, maar andere reisgenoten – ingelicht door Pascal – kiezen ronduit de zijde van haar charmante ex-vriend.

SuzannePetersSuzanne Peters (1985) schrijft informatieve teksten voor websites en educatieve jeugdboeken. Dit is haar tiende ‘feelgood-’ of liefdesroman. Ze ontving voor een vorig boek de Valentijnsprijs 2015. Peters maakte in 2007 zelf de rondreis door de VS die ze nu haar hoofdpersoon laat maken. Het land heeft toen zoveel indruk op haar gemaakt dat ze sindsdien in al haar boeken een verwijzing naar deze reis heeft opgenomen en ze wil dat blijven doen.

Dit is zo’n lekkere vlot ‘weg-lezer’. Goed voor een uurtje ontspanning. De auteur zou misschien wel gebaat zijn bij een wat strengere redacteur. Zo vraagt Lana zich op de eerste pagina af of ze ‘aan het ijlen is’ als ze ziek thuiskomt, de string ziet en éven denkt dat ze zich dat verbeeldt. Her en der staan woorden die de lading niet dekken of gewoon fout gekozen zijn. Jammer, want zorgvuldigheid is een vereiste voor elke schrijver, onafhankelijk van het genre.

Een vakantie/strand/vrije tijds-boek om lekker weg te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit, Romantiek. Bookmark de permalink.