Knappe minithriller

MoordaanzeeJo ClaesMoord aan zee. ISBN 978-90-8924-407-9, 22 pagina’s, gratis. Antwerpen / Utrecht Houtekiet 2015.

Compleet misdaadverhaal in 16 pagina’s.

Thomas Berg, hoofdinspecteur van de Federale politie in Leuven, wordt naar Oostende geroepen om de plaatselijke politie te assisteren bij het opsporen van een seriemoordenaar. Samen met zijn vrouwelijke collega Lou vertrekt hij naar de kust en begint met het doornemen van de dossiers.

Zo begint een qua omvang piepkleine thriller, speciaal geschreven door de bekende en bekroonde auteur Jo Claes (1955), ter gelegenheid van zijn dertigjarige auteursjubileum. Ondanks de beperkte omvang is het een compleet en geloofwaardig verhaal met alles erop en eraan, waarin nog ruimte is om kennis te maken met de hebbelijkheden van Berg, waaronder zijn liefde voor lekker eten, waartoe in Oostende, ik weet het uit ervaring, voldoende gelegenheid is.

JoClaesEen mooie teaser om kennis te maken met het werk van Claes en voor diens vele fans zonder meer een collectors item.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.