Eind goed al goed

Angelique van Dongen – Onverwacht. ISBN 978-90-8660-295-7, 243 pagina’s, € 17,95. Arnhem: EllessyOnverwacht 2015.

Drie jonge vrouwen vinden elkaar en het geluk.

Ilja, Mascha en Fenne kennen elkaar niet. Dat is geen wonder, ze wonen verspreid over het land. Wel zijn ze alle drie 31 jaar én, maar dat blijkt pas later, ze lijken op elkaar als ‘drie druppels water’. Ze krijgen namelijk alle drie op dezelfde avond een telefoontje met het dringende verzoek naar Maastricht af te reizen. Daar, in een verpleegtehuis, ligt hun biologische vader op sterven en hij wil zijn dochters graag voor het eerst én het laatst ontmoeten.

De vrouwen weten van zijn bestaan niet af. De schok is dan ook groot. Als ze elkaar die avond voor het eerst zien is dat een emotionele gebeurtenis. Ze horen van vaders arts en trouwe vriend dat zij een drieling zijn en dat hun vader jaren naar hen gezocht heeft. Vader vertelt de zussen zelf  het verhaal van hun overleden moeder en zijn tragische relatie met haar.

Het verhaal en het gesprek met vader zorgen ervoor dat de drie vrouwen hun eigen leven ook opeens door een vergrootglas zien. Zij realiseren zich dat zij tot die dag ook niet altijd de juiste keuzes in hun relatie hebben gemaakt.

AngeliquevanDongenAngelique van Dongen (1970) schrijft met dit boek haar achtste roman. Zij is van beroep psychiatrisch verpleegkundige en werkt parttime naast het schrijven. In 2015 werd ze voor haar vijfde boek genomineerd voor de Valentijnprijs voor het beste romantische boek.

Als vader is overleden, laat hij zijn dochters nog een verrassing na: een cottage in Burnham-on-Sea en een bedrag van 6 miljoen pond. Als de zussen vervolgens een happy end aan hun relatie-leven breien, is het ‘eind-goed-al-goed’ compleet.

Dit boek komt niet voor niets uit in de serie relax-boeken van de uitgeverij.  Verwacht geen filosofische beschouwingen, diepgaande discussies, wereldleed. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Van Dongen pretendeert romantische boeken te schrijven en dat doet ze goed,  op een heel onderhoudende en vlotte manier.

Laat ze maar mooi doorschrijven zo. Ze bedient een  heel eigen publiek dat af en toe gewoon lekker even wil wegdromen met een boek. Niets mee mis.

Feel-good boek.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Romantiek. Bookmark de permalink.