Lust, verleden en de dood

GreenfieldsChristine BolsGreenfields. ISBN 978-94-6242-019-9, 318 pagina’s, € 19,95. Westerlo (B): Kramat 2014.

Lugubere raadsels rond een vakantieboerderij.

In het dorp Monroe in de staat Oregon ligt de vakantieboerderij Greenfields. De gasten komen er trouw terug, het is er idyllisch. Tot op een dag, vlakbij Greenfields, in een huis het lijk wordt gevonden van een kinderarts, die pas kort daar woonde. Ze had nog niet veel bekenden in het dorp. Het wordt dus lastig zoeken voor Jude McCool en Tim Sackley, zowel privé als bij de recherche een hecht duo.

De eigenaars van Greenfields, twee zussen, en hun vader Stan zijn de politie zeer behulpzaam, maar als die doorwroet blijken ze ook graag wat geheimen achter de hand te willen houden. Zij hebben tijdelijk een logé, Daniël, de verstandelijk gehandicapte volwassen zoon van een vriendin. Daniël lijkt onschuldig, maar zijn hormonen spelen hem flink parten en hij zoekt naarstig naar een vrouw. Als hij een meisje tegenkomt dat later in de rivier wordt gevonden ziet het er slecht voor hem uit. En als er uiteindelijk nóg een dode blijkt te zijn, staat de politie voor steeds meer raadsels.

ChristineBolsChristine Bols (1950) had pas na haar pensioen tijd om haar hobby schrijven waar te maken. Ze debuteerde met een detective rond de inspecteurs Jude en Tim en is dit duo trouw gebleven. Dit is haar derde boek. Het is een serie, maar elk verhaal staat op zichzelf. Het is dus niet noodzakelijk eerst de vorige boeken te lezen.

De gasten van de boerderij dragen ook geheimen met zich mee. Aan de recherche de taak die allemaal te ontrafelen om combinerend en deducerend tot de dader te komen. Dat hen dat lukt, moge duidelijk zijn.

Bols schrijft vlot, haar taal gekruid en gelardeerd met fraai Vlaams. Haar hoofdstukken zijn kort, gemakkelijk leesbaar. Wel is het lastig voor de lezer als er van hoofdstuk op hoofdstuk wordt overgesprongen naar wéér nieuwe figuranten. Wie was dit ook weer? Voor de auteur leiden deze mensen een bekend leven, voor de lezer komen ze plotseling binnenvallen. Een lijst met namen en  korte beschrijving, zou zeker helpen.

Verder een plezierige misdaadroman, met af en toe een vleugje liefde en leed als warme kersen en poedersuiker op heerlijke Belgische wafels.

Op naar deel vier.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.