Wijnfraude en keiharde actie

ChateauFataleIlja Gort – Château Fatale. ISBN978-90-488-2268-3, 509 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Lebowski.

Gewelddadige thriller over de wereld van de wijnfraude.

Leonie Fougard wil de moord op haar vriend wreken en gaat, vanuit het ‘wijnkasteel’ van Alain Briard, waar zij langzaam herstelt van de klap, op zoek naar de opdrachtgever. Intussen laat Alain zich dermate intimideren door de louche ‘albinoneger’ Edelweiss dat hij hem zijn hele wijnoogst van vijf jaar verkoopt. Als Alain de deal wil annuleren laat deze Alains vader ontvoeren.

Inmiddels weet Leonie dat Edelweiss, ook actief in de drugshandel en het ontroerend goed, eveneens achter de dood van haar vriend zit. Nu begint, met wisselend succes, de jacht op Edelweiss om Alains vader te bevrijden en de jacht van Edelweiss op Leonie, die heeft gedurfd hem te trotseren. Op een gegeven moment weet Leonie zich te verzekeren van de steun van Casse-Tête (CT), een voormalige handlanger van Edelweiss, die voor de vrolijke noot zorgt.

IljaGortIlja Gort (1951) is schrijver, componist, programmamaker en wijnboer. Hij schreef onder andere het humoristische De vrouwenslagerij (zie https://www.leeskost.nl/?p=2062 en de ode aan het goede leven Slurp à la Gort (zie https://www.leeskost.nl/?p=4778). Hij beschikt over een vlotte pen.

Op het omslag zit een plakker met Voor de liefhebbers van Quentin Tarantino. Het boek bevat inderdaad een aantal expliciete geweldsscènes die ik daar overigens veel beter te pruimen vind dan in de films Pulp Fiction en Kill Bill. Als je niet graag over pis en kots leest, begin er dan maar niet aan.

De zoektocht van Leonie deed me onwillekeurig aan een roadmovie denken. Halverwege het boek vond ik het eigenlijk wel mooi geweest, maar ik kon het toch niet neerleggen. Het boek had dus voor mij wel een stuk korter gemogen. Desalniettemin heeft het me veel leesplezier opgeleverd.

Fraai thrillerdebuut.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Eten en drinken. Bookmark de permalink.