Spannend debuut

devluchtJudith Bongers – De vlucht. ISBN 978-94-6155-014-9, 208 pagina’s, € 17,95. Maartensdijk: Het Schrijversportaal 2014.

Niets is wat het lijkt in deze opmerkelijke thriller.

Na het beëindigen van een zes jaar durende relatie valt de beschermd opgegroeide voormalige VU-studente Anouk als een blok voor Michel, die niet alleen een ‘foute man’, maar ook nog eens een crimineel blijkt te zijn, op de vlucht voor zowel de politie als voor zijn eigen criminele maten. Anouk wordt gewond en belandt in een Frans ziekenhuis, maar het is de vraag of ze daar veilig is. Michel weet Anouk te ontvoeren en neemt haar mee naar Colombia, waar ze probeert haar lot in eigen handen te nemen. Ze weet te vluchten, maar vertrouwt niemand meer? Wat moet ze doen om weer een onbedreigd leven te leiden?

Hier moet ik stoppen, anders verraad ik het plot en dat is jammer, want ik heb veel genoegen aan dit boek beleefd en dat gun ik andere lezers ook. Wel wil ik kwijt dat je je als lezer beter niet kunt vereenzelvigen met Anouk. Het is misschien net geen ‘domme doos’, maar ze maakt wel steeds de verkeerde keuzes. Je blijft echter tot het laatst toe benieuwd hoe ze zich nu weer, al dan niet bij toeval, uit de volgende penibele situatie weet te redden. Bongers weet de lezer nogal eens op het verkeerde been te zetten. Het slot is verrassend, maar wel geloofwaardig.

Ik wacht met spanning op het tweede boek van deze auteur.

Dit boek is tevens op donderdag 17 juli 2014 uitgebreid besproken in het programma MeerInformatief op MeerRadio. Het geluidsbestand staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.