‘Dan is het toch van Leo!’

EvenontspannenmevrouwMieke Kerkhof – Even ontspannen, mevrouw… Belevenissen van een bevlogen gynaecoloog. ISBN 978-90-468-1648-6, 143 pagina’s, € 14,95. Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2014.

Anekdotes rond bevalling en dameskwalen.

De ervaren gynaecoloog verzamelde uit haar eigen praktijk in Den Bosch een groot aantal oneliners, wijsheden en anekdotes. Een aantal ervan, aangevuld met ervaringen van vele collegae, staan in dit boekje. Kerkhofs rangschikte ze naar onder meer Kindertaal, Arts in opleiding, Patiënt zegt tegen de dokter en Dokter zegt tegen de patiënt.

Zo hoort de dokter: ‘Mijn vrouw ziet een beetje witjes in de broek’, ‘Ik ben geschoren en heb zo’n kale tas’, ‘Er komt voortdurend iets uit mijn pagina’, ‘Heb je nog een geurvreter voor tussen de benen?’, ‘Ik heb een kerstkransje aan m’n kont’ (aambei), ‘Mijn tante is ook bij u geweest, die is vorige week begraven’ en nog veel meer. Ook over zwangerschap (‘Inwendig wil ik graag een kind’) en bevalling (‘De kop is eraf, mevrouw’, Lijkt op d’r vader. Ook dat nog!) zijn heeft de auteur fraaie verhalen en uitspraken genoteerd. En wat te denken van de kraamvrouw die na de geboorte vraagt: ‘Zijn we nog op tijd voor Boer zoekt vrouw?’ En als de zwangerschap al 12-13 weken blijkt de zijn roept de aanstaande moeder uit: ‘Dan is het toch van Leo!’

Brigitte Kaandorp schreef een leuk voorwoord: ‘Na het lezen van dit boek hebt u geen hormoonpillen meer nodig.’

Leuk om cadeau te doen of te krijgen, bijvoorbeeld als je zwanger of pas bevallen bent.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Humor. Bookmark de permalink.