Waarom willen mannen nooit mee?

DenaaktewaarheidJan Heemskerk & Saskia Noort – De naakte waarheid. ISBN 978-90-414-2485-3, 152 pagina’s, € 10,00. Amsterdam: Anthos 2014.

Gebundelde vraag- en antwoordcolumns met een vrolijke, maar haarscherpe kijk op de sekseverschillen in onze samenleving.

Jan Heemskerk was hoofdredacteur van onder meer Playboy. Hij is nu creatief directeur bij For Him Magazine. Saskia Noort is een succesrijke thrillerschrijfster. Samen verzorgen ze in vraag- en antwoordvorm columns voor het blad Linda en sinds kort treden ze maandelijks samen op bij RTL Late Night.

Drie jaar na het verschijnen van hun eerste bundel (zie ook http://bit.ly/1sLOaIj) biedt dit biedt dit boekje weer ruim veertig columns, waarvan een aantal eerder in Linda verscheen, over de thema’s Relaties, het huishouden, het verschil (m/v) en lichaam en seks.

Jan vraagt onder andere aan Saskia Zijn er happy singles? Wat vind jij ervan als je man leuke dingen met andere vrouwen doet? Waarom zijn vrouwen zo gemeen? Waarom kunnen mannen het nooit goed doen? Waarom teren zoveel vrouwen op het geld van hun man? Waarom liegen vrouwen over hun uitgaven? Waarom geloven vrouwen in horoscopen? Vallen jullie op zwakke mannen? Wat is nou jullie schoonheidsideaal? Zijn mannen nog wel nuttig? Zouden jullie liever een man willen zijn? Welke seksuele fantasieën hebben vrouwen? Moet je het leren op een oude fiets?

Saskia wil graag Jans mening over onder meer Waarom wil de Single Man zich niet binden? Waar blijft de romantische man? Waarom willen de oudere mannen nog kinderen? Waarom rouwen mannen niet om de verloren liefde? Waarom breken mannen altijd hun beloftes? Wat doet een barbecue toch met mannen? Waarom willen mannen nooit mee? Waarom praten mannen zoveel? Hebben mannen een kinderwens? Worden mannen ooit volwassen? Waarom vallen steeds meer vrouwen op jonge mannen?

Zowel vraag als antwoord worden vrolijk onderbouwd en Jan en Saskia blijken het lang niet altijd grondig oneens te zijn en er zit vaak een kern van waarheid in zowel vraag als antwoord.

Ook met dit boekje heb ik me weer kostelijk geamuseerd.

Dit boek is tevens op woensdag 16 april 2014 kort besproken in het programma Puur Cultuur op MeerRadio. Het geluidsbestand staat hieronder. 

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Man-vrouw verhouding. Bookmark de permalink.