Macht, glamour en hete seks

Marique Maas – Muren van glas. Deel 1 De ontmoeting. ISBN 978-90-414-2419-8, 333 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: Anthos 2013.

Goed geschreven erotisch roman.

Nadine de Jong heeft samen met twee vrienden een goed lopend cateringbedrijf. Op een dag brengt ze samen met haar collega Dennis een bestelling petitfours naar de beurs Kunst en Design in Amsterdam. Bij de stand van Holland Design heeft ze een korte maar onvergetelijke ontmoeting met knappe, krachtige man. Meteen knettert er seksuele energie tussen de twee.

Wanneer Nadine twee dagen later teruggaat wordt ze door dezelfde man uitgenodigd voor een lunch. Het blijkt Daniël Holland te zijn, ontwerper, succesvol zakenman, schatrijk én begeerd vrijgezel.

Nadine is al snel tot over haar oren verliefd op deze mysterieuze man, die weinig over zichzelf en zijn verleden loslaat. Ze wordt meegesleept in de wereld van geld, macht, glamour en hete sex. Want op al deze gebieden domineert Daniël haar volledig. Langzamerhand begint Nadine echter te twijfelen. Gaat het Daniël alleen maar om de sex? En waarom vertelt hij haar niets over zijn verleden?

De ontmoeting is het eerste deel van de trilogie Muren van glas, geschreven door Marique Maas, pseudoniem van Esther Verhoef die bij het grote publiek voor bekend is van haar succesrijke thrillers (zie onder andere http://bit.ly/1afpgt4). Na Vijftig tinten grijs zijn er verschillende andere boeken in dit genre geschreven, waarvan sommige wel heel erg een kopie waren van het origineel. Voorbeelden zijn 69 tinten rood, 90 dagen Geneviève en Acht gangen naakt. De originaliteit straalt er niet erg vanaf.

Dit boek wordt gebracht als het Nederlandse antwoord op Vijftig tinten grijs. En dat is ook precies wat het is. Verwacht dus geen literair hoogstandje. De schrijfstijl is zeker beter dan die van E.L. James en de karakters zijn wat verder uitgediept. Ook dit boek is niet echt origineel. Het verhaal en de opbouw ervan komt overeen met menig romannetje: jonge onschuldige vrouw valt op rijk, knappe machtige man…

Een heerlijk boek om aan het zwembad in Frankrijk lekker te kunnen wegdromen.

Dit bericht is geplaatst in Erotiek, Fictie, Geen categorie. Bookmark de permalink.