Spannende Boeken Weken 2019

Van 1 t/m 21 juni 2019 vonden de Spannende Boeken Weken 2019 plaats.

Gouden Strop en Schaduwprijs

Op woensdag 29 mei werd bekendgemaakt dat Samantha Stroombergen met De witte kamer de winnaar is van De Gouden Strop 2019, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller. U vindt onze LeesKost-recensie van dit bekroonde boek op https://www.leeskost.nl/?p=13846.

 

 

 

 

Verder genomineerd waren onder meer

De munt van Judea – Kefah Allush, Vogelvrij – Kasper van Beek en Genadeschot – Felix Weber. Van al deze boeken treft u elders op deze site onze LeesKost-recensie aan. De jury stond evenals vorig jaar onder leiding van Anniko van Santen.

Ook werd de Schaduwprijs 2019 uitgereikt voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut.  Deze werd gewonnen door Erik Betten met Quarantaine. Oeps, dit boek was ons even ontgaan, maar wij werken hard om op 4 juni alsnog een recensie van dit bekroonde boek op LeesKost te plaatsen.

Geschenk

Wie voor € 12,50 aan Nederlandstalige boeken besteedde kreeg het boekje Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt cadeau.

Charlotte heeft haar baby verloren en glijdt daardoor steeds verder af in waanvoorstellingen. Onontkoombaar wordt de lezer meegevoerd naar een huiveringwekkende afloop.

De auteur heeft zich naar eigen zeggen bij het schrijven van dit boekje laten inspireren door het boek The Yellow Wallpaper uit 1892. Hij laat weten erg te houden van zwarte humor en het werk van auteurs als Roald Dahl.

Thomas Olde Heuvelt – Dolores Dolly Poppedijn. ISBN 978-90-596-5491-4, 96 pagina’s. Amsterdam: Stichting CPNB 2019.